Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Jaslice ob poti

Nemalo pohodnikov, ki se podajo z različnih smeri proti Rašici ali Dobenu, ali jim je Dobeno vmesna postaja proti cilju, se tudi v slabem vremenu, celo dežju ali snegu ne odpovejo svojim potepom. Letos je v začetku decembra na Dobenu zapadlo dovolj snega, da smo imeli pravo zimsko idilo, tudi otroci so prišli na svoj račun in se naužili zimskih radosti. Tisti izletniki, ki so z Dobena nadaljevali pot proti stolpu na Rašici, pa so lahko med potjo doživeli lep praznični trenutek.

Pot z Dobena proti vrhu Rašice je ena najbolj obljudenih tudi pozimi, pot je dokaj nezahtevna in v slabe pol ure smo lahko že na rašiškem stolpu ter uživamo v lepih razgledih, ki nam jih ponuja. Letos, že drugo leto zapored v božično-novoletnih praznikih, pozdravijo mimoidoče pohodnike na polovici poti, idilične jaslice v naravnem okolju, v slikoviti skalni votlini ob poti. Številnim mimoidočim polepšajo dan in pričarajo prazničen trenutek na njihovem pohodu, večina se jih ob jaslicah tudi zaustavi in z zanimanjem ogleduje njihovo postavitev, nekateri pa se ob njih tudi fotografirajo. Veliko pohval in lepih besed je izrečenih na njihov račun. Zahvala za idejo in pričarano božično vzdušje na poti proti vrhu Rašice gre članici in članu TD Dobeno, sicer Mengšanoma, Zlatki Zebec in Pavletu Klemenčiču, velikima prijateljema Dobena.

TD Dobeno jima za to lepo idejo in delo izreka priznanje in iskreno zahvalo, tudi v imenu vseh pohodnikov, ki so jim njune jaslice polepšale dan.

 

Besedilo in foto:

Tone Vidrgar

Oglejte si tudi