Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

AIA in projekt Scale UpCycling

Projekt se imenuje Scale UpCycling – Razvoj kompetenc mladih na področju ponovne uporabe in recikliranja. Projekt je sofinanciran v okviru programa Erasmus+, KA220 – Cooperation partnerships in youth.

V strateškem partnerstvu so vključeni partnerji iz šestih organizacij, predstavnic petih držav. Poleg Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš so to Anaptyxiaki Etaireia Lefkosias (ANEL) s Cipra, Formacion para el Desarrollo e Insercion, Sociedad Limitada iz Španije, Vyara Foundation in NGPI "Tryavna school" iz Bolgarije in KDRIÜ Középdunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft iz Madžarske.

Sredi junija 2022 sva na uvodno srečanje v ciprsko Nikozijo ob pričetku projekta odšli Blanka Tomšič in Tea Vuga. Na uvodnem srečanju smo partnerji predstavili delo svojih organizacij, se uskladili glede ciljev in začrtali prve delovne naloge. V skupnem večeru smo se ob mojstrovinah ciprske kuhinje povezovali in spletali poslovna prijateljstva.

Zastavljeni cilji projekta Scale UpCycling so izdelava digitalne platforme kot interaktivnega okvira za sodelovanje in razvoj spretnosti (skupni prostor za redno sodelovanje in mreženje mladih), izdelava e-učnega digitalnega načrta za ekosistem ponovne uporabe in recikliranja (orodja in vsebine za izboljšanje njihovega strokovnega znanja in spretnosti o ponovni uporabi in recikliranju), oblikovanje skupnosti s pomočjo modulov (usposabljanje o recikliranju in ponovni uporabi) in deljenje rezultatov projekta na mednarodni ravni. Poleg tega bo vsaka vključena organizacija organizirala enodnevni dogodek, na katerem bo mladim med 15. in 29. letom predstavila digitalno platformo, rezultate projekta ter jih spodbudila k ponovni uporabi in recikliranju.

Besedilo: Tea Vuga

Foto: ANEL Ltd.




Oglejte si tudi