Vabljeni na zanimivo in poučno interaktivno kulinarično delavnico, kjer
boste na poljuden način spoznali svet invazivnih tujerodnih vrst ter
njihove presenetljive potenciale v kuhinji. Delavnica bo združila
ozaveščanje, strokovna znanja in kulinarično ustvarjanje ter tako
ponudila svež pogled na rastline, ki jih običajno povezujemo predvsem z
negativnimi vplivi na okolje. Udeleženci bodo spoznali, kako invazivne
vrste uporabljajo sodobni in vrhunski kuharji, nato pa pridobljeno
znanje preizkusili še v praktičnem delu pri pripravi jedi ter odkrivali
nove okuse in ustvarjalne kulinarične možnosti. Delavnica je odlična
priložnost za vse, ki vas zanima trajnostni pristop, kreativna
kulinarika ali preprosto nova znanja, ki razširjajo pogled na vsakdanje
kuharsko ustvarjanje.
Delavnica je brezplačna, prijava je obvezna na: https://forms.cloud.microsoft/r/y73NdmdffD
IZVAJALKA DELAVNICE: Katja Rebolj, društvo Florijan
KDAJ: 15.12. ob 17.00
KJE: AIA-Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28
Delavnica je namenjena mladim in odraslim, ki jih tematika zanima.
Delavnica
je organizirana v sklopu projekta Posvoji invazivko. Projekt se izvaja v
okviru intervencije LEADER - Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost in je
sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in
Republike Slovenije.
Več o projektu: https://aia-mcmenges.si/evropski-projekti/
Organizator: DRUŠTVO AIA - MLADINSKI CENTER MENGEŠ
Kontaktni podatki organizatorja: Blanka Tomšič, drustvo.aia@gmail.com, 070 732 070.
Vstopnina: Vstop prost
Oglejte si tudi
MISTIČNO ZVOČNO POPOTOVANJE by ALTE Zvok
Društvo Aia - Mladinski center Mengeš


