Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Veseli december v Medvodah

S prižigom prve svečke na adventnem venčku smo vstopili v praznično pričakovanje, ko še več časa namenjamo družinskemu povezovanju in druženju s prijatelji. Tudi letošnji december ponuja pestro dogajanje v našem mestu.

Praznični dogodki

Za nami je težko leto preizkušenj, ki jih je bila deležna naša skupnost. Kljub težkim časom za mnoge občanke in občane želimo z letošnjim veselim decembrom ohraniti upanje in optimizem ter z različnimi dogodki ponuditi možnost druženja in povezovanja skupnosti. Program je tako ponovno pester in nudi dogodke za vse okuse in starostne skupine na različnih prizoriščih. Poleg Javnega zavoda Sotočje Medvode, ki pripravlja veliko brezplačnih aktivnosti, so zelo aktivna tudi društva in drugi organizatorji prireditev. Vabljeni, da si ogledate koledar dogodkov in si v svojih natrpanih urnikih označite vse zanimive datume.

Tudi letos nas razveseljuje drsališče

Že sredi novembra je svoja vrata na prireditveni ploščadi ob Tržnici Medvode ponovno odprlo drsališče, ki ponuja veliko možnosti za druženje in rekreacijo, v zavetju gostinskega lokala pa se lahko pogrejete s toplimi napitki. Drsališče bo obratovalo do 28. januarja 2024, med tednom od 15.00 do 21.00, med vikendi pa od 9.00 do 21.00.

Decembrska okrasitev

Poplave so letos povzročile veliko škode, kar je močno zarezalo tudi v občinski proračun. Ker je bilo uničene tudi nekaj praznične okrasitve in tradicionalnih lokacij, smo se odločili, da bo letos mesto okrašeno s skromnejšo praznično razsvetljavo, ki bo zažarela le na območju Medvoške ceste ob knjižnici in tržnici. Luči bomo prižgali na god sv. Miklavža, 6. decembra.

Letošnji december prižgimo luč v svojem srcu, okrasimo domove in ne pozabimo na prijatelje in znance, predvsem pa na osamljene in ljudi v stiski. Ozrimo se okrog in prispevajmo delček k skupnosti in vsem bo lažje in lepše.

Oglejte si tudi