Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Iščemo soorganizatorje čistilne akcije

Tudi letošnjo pomlad bomo v Medvodah organizirali tradicionalno čistilno akcijo. Do 6. marca 2024 iščemo soorganizatorje oziroma koordinatorje zbirnih mest. Tradicionalno se organizaciji pridružijo krajevne in vaške skupnosti ter turistična društva, vabljena pa tudi druga društva ali posamezniki, da se nam pridružite.
Ali veš kje v tvoji okolici je vsako leto zbirno mesto čistilne akcije? Bi želela organizirati svojo zbirno mesto? Čistilna akcija bo potekala v soboto, 16. marca 2024, v primeru slabega vremena pa v soboto, 6. aprila 2024. 

Približuje se obdobje, ko obeležujemo dva pomembna svetovna dneva; 22. marec je Svetovni dan voda in 22. aprila Svetovni dan Zemlje. V počastitev obeh bodo širom Slovenije organizirane spomladanske čistilne akcije. Zavedamo se, da so tovrstne čistilne akcije plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo hkrati pa spodbujamo, da se vsako leto izvajajo. 

Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja. Pomemben prispevek k prizadevanjem je tudi naš skupni projekt Pomladansko urejanje okolja, ki ga že vrsto let spodbujajo in usklajujejo Turistična zveza Medvode v sodelovanju z Javnim zavodom Sotočje Medvode in Občino Medvode, projekt pa podpira tudi Turistična zveza Slovenije.      

Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce Medvod, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, jezera, rek, gozdnega prostora, okolice prometnih poti idr.

Čistilna akcija bo letos potekala v soboto, 16. marca 2024, v primeru slabega vremena pa čez tri tedne v soboto, 6. aprila 2024.            

Predstavniki krajevnih skupnosti oz. organizatorji akcije v posamezni krajevni skupnosti, boste vrečke in rokavice lahko prevzeli na Občini Medvode, v režijskem obratu, od srede 13. marca do petka, 15. marca, v času uradnih ur.   

Lokacije in ure začetka akcije po posamezni krajevni skupnosti, sporočite najkasneje do torka, 6. 3. 2024, na e-naslov: tea.cejvan@zavodsotocje.si. Zbrani podatki bodo objavljeni na spletni strani Občine Medvode, Javnega zavoda Sotočje Medvode in Facebook strani Visit Medvode.      

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti na preteklih čistilnih akcijah in hvala za sodelovanje tudi v letošnjem letu. Na tak način skupaj ustvarjamo prijaznejše in očem privlačnejše Medvode.

Oglejte si tudi