Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Vidovi dnevi in odprtje športnega igrišča s kolesarskim poligonom v Šentvidu pri Lukovici

Turistično društvo Sveti Vid je v juniju organiziralo dva čudovita dogodka, ki sta potekala v Šentvidu pri Lukovici. Po dolgem času so obiskovalci lahko poklepetali, okusili tradicionalne, kakovostne in domače dobrote ter skupaj ohranjali tradicionalna znanja, za katera je več kot prav, da se prenašajo iz roda v rod.
V petek, 17. junija 2022, je v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici potekal Vidov večer, ki je bil irsko obarvan, saj je bil to večer ob pivu in irski glasbi s skupino Grešna sapica in piva Rokovnjač.  Grešna sapica je šestčlanska skupina, ki z akustičnimi inštrumenti na zabaven način preigrava tradicionalno irsko glasbo, skladbe skupin The Dubliners, The Pogues ... katere so na rednem programu v vsakem irskem pubu. Še posebej v času, ko praznujejo dan sv. Patrika.
V nedeljo, 19. junija 2022, so pripravili 11. Vidov sejem, na katerem sta obiskovalce pričakala zanimivo dogajanje ter pestra ponudba na stojnicah. Dan so začeli s sveto mašo v cerkvi sv. Vida. Po maši je Godba Lukovica s koračnico uradno odprla Vidov sejem, nato je župnik blagoslovil pivo in udeležence. Stojnična ponudba je bila izredno pestra, na voljo pa so bili le slovenski pridelki in izdelki, ki so jih ponujali ponudniki, katerih večina je bila iz Črnega grabna. V sklopu sejma je potekalo tudi tekmovanje v kuhanja golaža. Ker je bilo prijavljenih devet skupin, je bila konkurenca res zelo huda, zato so odločale nianse. Zmago sta si tudi letos z odličnim golažem prislužili Povratnici. Sejem so si ogledali tudi županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar, podžupan Vincenc Dragar ter predsednica KS Prevoje Nina Bisič. 
V okviru sejma so v Šentvidu pri Lukovici ob 11. uri slavnostno odprli športno igrišče ter kolesarski poligon. Ob taktih Godbe Lukovica sta trak slavnostno prerezali mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica in predsednica Krajevne skupnosti Nina Bisič. Po prerezu traku obeh športnih objektov ter blagoslovu, ki ga je opravil župnik Bernard Rožman, so se kolesarji in rolkarji spustili po pumptaraku, mladi nogometaši Črnega grabna pa so pokazali nekaj mojstrovin iz sveta nogometa.

Oglejte si tudi