Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

Sveti Miklavž obdaril otroke v Lukovici

Lansko leto je Miklavž rekel, da pride spet le, če bodo otroci vse leto pridni.  Pa so bili, saj je predvečer svojega godu tudi letos obiskal otroke iz župnije Brdo.

Tokrat  je dobrotnik, škof sveti Miklavž prišel kar v dvorano Janka Kersnika v središču Lukovice, da bi se srečal z otroci.  Da je otrok veliko, smo se lahko prepričali tokrat  na dveh predstavah, ki so jih pripravili in zaigrali  animatorji in zaključili z obiskom svetega Miklavža. Številni majhni in malo manj majhni otroci so namreč obakrat dobro napolnili dvorano. Pred začetkom predstave nam je združeni otroški pevski zbor  pod taktirko Petre Avbelj zapel dve pesmi o svetem Miklavžu in potem za dobrodošlico Miklavžu, še eno.  O medsebojnih odnosih, ki naj ne bodo nestrpni ampak prijateljski in o tem, da moramo kdaj znati reči tudi  oprosti, veliko govorimo in vemo. Bodimo prijatelji je nauk, ki smo ga tokrat izluščili iz vsebine kratke igrice. 

Igralci so ob pomoči vseh v dvorani  priklicali tudi svetega Miklavža, a so zaradi njegovega spremstva, ki ni ravno na najboljšem glasu, hitro pobegnili z odra. Sveti Miklavž je najprej zbrane povprašal po molitvi in kaj hitro ugotovil, da mladi zanjo še kako dobro moliti. Zato je najprej obdaril veroučence prvega in drugega razreda in potem razdelil darila še vsem ostalim.  Brez darila nista ostala niti  župnik Bernard in  duhovni pomočnik Gregor, ker sta si ga, kot je dejal Miklavž s svojim delom zelo zaslužila.

Potem, ko je obdaril vse otroke, je Miklavža čakalo še pomembno opravilo,  da skupaj z županjo mag. Olgo Vrankar prižge novoletno okrasitev Lukovice. Prižig luči je naznanila godba Lukovica z veselimi koračnicami, tem pa je sledilo odštevanje in lučke so zasvetile. Čeprav je tokratni prižig motil dež, zato je tudi odpadel predvideni kulturni program pred prižigom, je bilo pred kulturnim domom vseeno zelo živahno. Niso pa manjkale stojnice z najrazličnejšimi dobrotami. Poleg blagovne znamke Zakladi Črni graben,  so  se nam  na stojnicah predstavili še  KUD Fran Maselj Podlimbarski z izdelki iz slame, kmetija Pr' Matožet, čebelarstvo Nakrst, in čebelarstvo Dular. Posladkali smo se lahko s slastnimi trojanskimi krofi Gostinskega podjetja Trojane, palačinkami z nutello Mladinskega kluba Stik in vročo čokolado, ki so  jo pripravile članice DPŽ Blagovica-Trojane.

Sveti Miklavž se je poslovil,  praznično osvetljen center Lukovice  pa nam bo v teh dneh do praznikov in prvih dni novega leta v veselje. Ob vsem blišču pa naj nas praznično vzdušje ne prevzame preveč. Spomnimo se v teh dneh  tudi osamljenih in bolnih, namenimo jim kak obisk in kakšno minuto svojega časa in svet bo za nas in za njih  veliko lepši, mi pa srečnejši.

DJD    

 

Oglejte si tudi