Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Predbožično srečanje starejših

Tretja adventna nedelja, je imenovana tudi nedelja 'Gaudete', nedelja veselja, saj med bogoslužjem večkrat odmeva povabilo k veselju. Zakaj? Ker je Gospod blizu, ker je blizu praznik Odrešenikovega rojstva. Krščansko sporočilo se imenuje 'evangelij', torej 'dobra novica', oznanilo veselja za vse ljudstvo. Cerkev ni zavetišče žalostnih ljudi. Cerkev je hiša veselja! Tisti, ki so žalostni v njej najdejo veselje.
In vesel je bil tudi tokratni  uvod v sobotno sveto mašo na letošnjem predbožičnem srečanju za starejše, ki so ga popestrile članice in člana skupine Rožmarinke iz župnije Dob. Prepevanje se je slišalo celo na cesto in pevske vaje, ki so jih imele s starejšimi, so kar vabile k glasnemu prepevanju vseh prisotnih. Pri sveti maši, ki jo je daroval Ivan Povšnar in pri kateri je v nagovoru poudaril pomen Jezusove bližine, pomoči, ljubezni, služenja, opore in zdravila bolnim, so prepevale članice skupine Rožmarin. Skupina je nastala v okviru župnije sv. Martina z namenom  druženje starejših, aktivnega preživljanja časa, zboljševanja zdravja in počutja, učenja novih veščin,
 medgeneracijskega sodelovanja,   vzpostavljanja in ohranjanja humanih medčloveških odnosov ter pomoči in solidarnost med člani skupine in  drugih ljudi,  ohranjanje in posredovanje kulturne dediščine domačega kraja in širšega okolja. Po končani sveti maši in čestitkam za bližajoče praznike , ki sta jih izrekla predstavnica Karitas in domači župnik Andreja Svete, ter mašnik Ivan Povšnar,  so Rožmarinke pripravile manjši koncert in nekaj zabavnih točk, ki so jim starejši z veseljem prisluhnili. In ker je bila ravno sobota pred nedeljo veselja so veselo prepevali tudi med pogostitvijo, ki je tokrat kakor celotno srečanje minila v res veselem vzdušju.

  

Oglejte si tudi