Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Praznovanje zakonskih jubilejev v župniji Krašnja

V župniji Krašnja je bila nedelja 15. oktobra  slovesna, saj smo pri sveti maši obhajali praznik zakonskih jubilantov. Prav dobro so se s slovesnostjo ujemala bogoslužna besedila te nedelje. Apostol  Pavel govori: »Vse zmorem v njem, ki mi daje moč.«

Vse slavljence so na poročni dan pred več ali manj leti spomnili takti poročne koračnice, ki so zadoneli po cerkvi, ko jih je na orgle zaigral organist Miha Zavrl. Pri maši je prepeval mešani cerkveni pevski zbor pod vodstvom Marka Juterške.

Poleg zakonskih jubilejev je bil tokrat razlog za veselje tudi uspeh naših ministrantov na dekanijskem tekmovanju v kvizu in nogometu v Ihanu, ki so se ga udeležili. Od tam so se namreč vrnili s pokalom za drugo mesto v  kvizu in tretje mesto v nogometu. Župnik Bernard jih je pohvalil za uspehe in že razmišlja, kam bodo pospravili vse pokale, če bodo še naprej tako zavzeti.

Župnik Bernard se je v svojem nagovoru, ki je bil namenjen predvsem zakonskim jubilantom, oprl na tokratni evangelij, ki govori o tem, da smo vsi povabljeni na  nebeško svatbo. Za nekaj spodbudnih besed jubilantom pa je prosil še diakona Janeza, ki je šaljivo dejal, da otroci večkrat starše še kako presenetijo, tako kakor je Bernard danes njega. Poudaril pa je, da se v življenju vedno zgodijo lepi in slabi trenutki, pa vendar se najbolj spominjamo lepih zgodb. In če je v naših zakonih prisoten tudi Bog, je vse skupaj lahko še lažje in lepše. Ljubezen in medsebojni odnosi  povezujejo zakonce in če medse sprejmemo še tretjega člana, Boga in se mu izročimo, potem lahko vsak dan rečemo »Bogu hvala za najin zakon«. Po obnovitvi zakonskih obljub je sledil še blagoslov zakoncev in na koncu svete maše tudi blagoslov spominskih daril. Zakonski jubilanti so se po sveti maši zadržali in družili še župnišču, kjer so jim člani in članice ŽPS pripravili manjšo pogostitev, pevci pa zapeli nekaj pesmi.   

Oglejte si tudi