Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Člani TD Sv. Vid na ekskurziji v Prlekiji

Za nami je naša druge ekskurzija – tokrat v gostoljubni domači pokrajini Prlekiji, ki slovi po bogati kulinariki ter raznoliki kulturnozgodovinski ponudbi.
Naša prva postaja so bili Odranci, kjer smo si ogledali cerkev Svete Trojice, ki je znana po bogati zgodovini svojega nastanka ter čudovitih Kregarjevih freskah, ki so njegovo največje delo. V Veržeju nas je nato čakala prava »prleška malica« - okusen bograč s kozarčkom vina, ki nam je dal novo energijo za naše nadaljnje podvige. V okviru Zavoda Marianum Veržej smo si ogledali lončarsko ustvarjanje ter razstavo rokodelskih mojstrovin ter kot posebnost njihove Zemljanke. Pot nas je nato vodila do Čebelarskega muzeja Tigeli, kjer smo si ogledali čebelnjak, ki izvira iz konca 19.stoletja in predstavlja edinstveno in bogato kulturno dediščinoter okušali sladke mojstrovine iz medu. Na martinovo seveda ne gre brez obiska vinske kleti. Tako so nas prijazno sprejeli v zidanici Malek in nas pogostili z bogato degustacijo njihovih vrhunskih vin. Nadaljevali smo z ogledom cerkve Žalostne Matere Božje v
Jeruzalemu ter našo ekskurzijo zaključili z bogato martinovo pojedino, ob kateri seveda ni manjkalo dobre vinske kapljice. Verjamem, da si bomo martinovanje v Prlekiji zagotovo vsi vtisnili v lep spomin.

 

Pripravila: Jerneja S. Turk

Oglejte si tudi