Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Klemen Gerčar za svoje uspehe hvaležen tudi občini Lukovica

Naš izjemni motokrosist Klemen Gerčar se je v preteklem letu kot edini Slovenec do sedaj uvrstil na svetovno prvenstvo razreda MXGP, ki veljajo za dirke najvišjega ranga. Kljub vsem obveznostim, ki jih ima 23-letni profesionalni športnik iz Prevoj, si je 18. februarja vzel čas in obiskal župana Mateja Kotnika, saj mu bo občina tudi letos pomagala pri doseganju zastavljenih ciljev.
"Zelo sem vesel, da je v tej občini tak posluh za ta šport. Prav tako sem bil nadvse presenečen nad zelo lepo gesto občine in pa tudi župana, da ste mi ob mojem uspehu lansko leto pripravili takšen sprejem, ki ga sploh nisem pričakoval," je ob svojem obisku na občini dejal Klemen Gerčar. Zaveda se, da bodo potrebna leta in leta treningov, da bo lahko konkuriral ostalim tekmecem v MPXG, kjer je popolnoma druga zahtevnostna stopnja, kot jo je bil vajen prej. Za lažjo predstavo: "Tukaj smo tako izenačeni, da je med prvim in 25. mestom manj kot tri sekunde razlike. To pomeni, da so razlike še manjše kot na primer pri smučanju in odločajo malenkosti, ki si jih je težko predstavljati."

Županu Mateju Kotniku je tako v pogovoru razložil, kakšni so njegovi načrti za letošnje leto in naprej. Trenutno tako sestavlja profesionalno ekipo, saj v Sloveniji (še) ne obstaja nobena, za katero bi lahko nastopal na evropskem oziroma svetovnem prvenstvu. Direktno podporo je tako dobil tudi s strani Husqvarne Austria, s katero bo nastopal na dirkah svetovnega in državnega prvenstva, a vidijo skupno sodelovanje tudi na daljši rok. V prihodnje si želi ponuditi neko pomoč vsem tistim, ki niso imeli možnosti tekmovati za tako profesionalno ekipo in jih pripeljati na nivo, kjer je on sam. Vendar pa se bo najprej posvetil sebi, saj želi napredovati in doseči še boljše rezultate. 

"Ponosno lahko povem, da mi občina Lukovica tudi finančno pomaga in ne samo potreplja po rami, ko dosegam uspehe. S to pomočjo so mi omogočeni tudi bolj kvalitetni treningi, da se tudi lahko udeležim vseh tekem in tudi izpeljem cilje. Sam upam, da vsaj malo pomagam s promocijo in pripomorem pri večji prepoznavnosti občine. Želim si, da bi lahko v prihodnje še bolj tesno sodelovali in naredili mogoče kakšne skupne projekte, s katerimi bi se lahko še posebno oddolžil občini za vso pomoč pri moji športni karieri," je še dodal Gerčar. Od župana se je poslovil nasmejan s svojim izvodom nedavno izdanega Zbornika občine Lukovica, za Klemna pa upamo, da ga bomo imeli možnost videti tudi na kakšnem zanimivem dogodku v naših krajih.

Oglejte si tudi