Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Preizkus spretnosti za Pokal Avto Kveder

V nedeljo, 12.10.2014, se je na parkirišču AvtoKveder v Lukovici odvijala spretnostna vožnja v organizaciji AMD Lukovica. Poligon na asfaltnem parkirišču je bil pripravljen za različne kategorije motorjev, na peščenem delu pa za štirikolesnike. Tekmovalci so bili povečini domačini zelo različnih starosti, saj je bil najmlajši udeleženec star 5 let, najstarejši pa 68.

Vsi so odpeljali dve vožnji, štirikolesniki pa tri. Upoštevali so se najboljši časi in po dobrih dveh urah smo dobili vse najboljše voznike. V kategoriji do 50 ccm so bili na stopničkah Gostič Iztok, Mahkota Miha in Cvetko Drejc, v kategoriji do 350 ccm so slavili Mahkota Gašper, Ahčin Tomaž in Andrejka Vladimir, ki je skupaj z Dovjak Urošem sodeloval tudi v kategoriji nad 350 ccm. Zmagovalci Motocross Enduro Kategorija  MOTOCROSS - ENDURO  so Dovjak Uroš, Avbelj Simon in Kersnik Griša.   Najboljši vozniki štirikolesnikov pa so bili    Stražar Jure, Zupančič Rok in Cerar Kiki. Pa še nekaj zanimivih statističnih podatkov:   najhitrejši čas je dosegel Gostič Iztok s 24,75 sek, najhitrejša ženska je bila Kavšek Mateja.                                                                              

Vsi so si prislužili pokale in aplavz navzočih.

Ker je dan pred spretnostno vožnjo na isti lokaciji potekala dirka za Veliko nagrado Lukovice, je bil v veliki meri prisoten še adrenalin prejšnega dne in nekateri vozniki so se pomerili na obeh preizkusih. 

Oglejte si tudi