Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

8. Božično - novoletni šahovski turnir v Rafolčah

V četrtek, 26. decembra 2013, ob 9. uri so se zbrali šahisti KS Rafolče in Športno turističnega društva (ŠTD) Rafolče v prostorih lepo urejene brunarice. Zbrali so se mladi in stari, ženske in moški, da ponovno preskusijo svoje šahovsko znanje in naberejo čim več zmag. Bilo je tudi nekaj navijačev, za boljše počutje pa je skrbela s kuhanjem kave in čaja Urška. Prvič smo pridobili sponzorska sredstva Optike Dolinšek za nabavo pokalov. Veseli smo, da se vedno več mladih vključuje v skrivnosti šahovske igre, da si zboljšajo koncentracijo in logiko, ki jo potrebujejo tudi v šoli in vsakdanjem življenju.
Šahovski turnir se je igralo po švicarskem sistemu (zmagovalci z zmagovalci in poraženci s poraženci) sedem kol na elektronskih urah, po 15 minut na vsakega igralca. Turnir je vodil  pisec tega članka. Udeležba je bila  v vseh kategorijah. Rezultati so naslednji: pri odraslih je zmagal Marjan Dolinšek, drugi je bil  Sašo Jemec in tretji novi član ŠTD Matjaž Strehar, sledijo  Gašper Dolinšek, Marko Breznik, Blaž Jemec in Aleš Barle. Pri ženskah je zmagala Klara Jeretina, druga je bila Zala Jeretina in tretja Lara Jeretina. Pri mladih je zmagal Nejc Dolinšek, ki je zelo napredoval in bil v absolutnem razporedu drugi in bo naslednje leto igral v skupini starejših, drugi je bil Lovro Kveder.

 

Pri otrocih do 10 let je zmagal Anže Pavlič, drugi je bil Gašper Dečman in tretji Andraž Barle. Lenart Pavlič pa je dobil pokal za najzagnanejšega mladega šahista.

 

Pokale za prva tri mesta po kategorijah in priznanja sta podelila predsednik ŠTD Blaž Jemec in vodja tekmovanja.

 

Ob prijetnem druženju se je tekmovanje uspešno končalo. Upajmo, da se srečamo drugo leto v še večjem številu.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi turnirja, ŠD Domžale za šahovske ure in predsedniku ŠTD Rafolče Blažu Jemcu, predvsem pa sponzorju Optiki Dolinšek.

 

 

Oglejte si tudi