Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Večji težav ni bilo

Novembrske obilne padavine so povzročile nemalo težav na številnih območjih Slovenije. Župan Matej Kotnik je zato v začetku meseca sklical nujni sestanek za pregled situacije v Občini Lukovica. Prisotni so ugotovili, da glede na količino dežja večjih težav ni bilo in tudi ni bilo potrebno aktivirati celotnega štaba civilne zaščite.
Mirko Bergant, poveljnik lukoviške civilne zaščite, nam je povedal, da je bila le-ta delno aktivirana. Opravljali so obhode in kontrole, pri odpravi težav pa je bil, kot poroča župan, na terenu celotni režijski obrat, aktivirana prostovoljna gasilska društva in pogodbeni kooperanti.

Poveljnik Gasilske zveze Lukovica Blaž Judež je dejal, da so gasilci v tem času opravili pet intervencij, ki so v povprečju trajale približno uro do ure in pol. Po eno intervencijo so opravili na območju PGD Prevoje in PGD Blagovica, trikrat pa so posredovali krašenjski gasilci. Šlo je za urejanje zemeljskega plazu in hudourniške struge, v dveh primerih je voda zalila garažo in v enem gradbeno jamo. Skupaj je tako v vseh intervencijah sodelovalo 45 gasilcev. Člani PDG Lukovica so vsaki dve uri nadzorovali gladino Gradiškega jezera in opozorili na potrebo po zapori ceste Preserje – Gradiško jezero, ki je bila nemudoma vzpostavljena s strani režijskega obrata. Tako poveljnik civilne zaščite kot poveljnik gasilske zveze pa sta pohvalila sodelovanje z vsemi pristojnimi službami. Judež je še dodal: ”Odkar je struga potoka Radomlja urejena, to je bilo ob gradnji avtoceste, in meteorni kanali očiščeni, večjih težav ni.”

Ceste so bile tako v veliki večini nepoškodovane in normalno prevozne, je poročal Primož Dežman z Občine Lukovica, in dejal: ”V Selcah je bil manjši plaz, manjša težava se je pojavila v naselju Trnovče, na cesti iz Trnovč proti Podgori pa je odneslo brežino. Drugih večjih posebnosti ni bilo, kar lahko pripisujemo dobro opravljenim vzdrževalnim delom.” Režijski obrat namreč ves čas dosledno čisti prepuste in zato do poplav, zastojev in izlitja vode ni prišlo.

Oglejte si tudi