Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
16°C
2°C
JUTRI
14°C
3°C
1801

V Blagovici uradno otvorili poslovilni objekt

V soorganizaciji Krajevne skupnosti Blagovica in Občine Lukovica so v petek, 24. septembra 2021, svojemu namenu predali nov poslovilni objekt, ki stoji v neposredni bližini pokopališča ob cerkvi sv. Petra v Blagovici.

Odprtja novega poslovilnega objekta so se udeležili mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica, Zdravko Slapar, predsednik Krajevne skupnosti Blagovica, Borut Smerkolj, predsednik Krajevne skupnosti Trojane, svetniki krajevne skupnosti ter krajani Blagovice. Poslovilni objekt je blagoslovil Drago Markuš, župnik - upravitelj iz Blagovice. V kulturnem programu je sodelovala Godba Lukovica.

V svojem govoru je mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica najprej pozdravila vse prisotne, nato pa je opisala potek gradnje poslovilnega objekta. »Danes svojemu namenu predajamo objekt poslovilna vežica, kjer bo zadnje počivališče pred odhodom v večnost. To ni navadna postaja. To je skupna duhovna hiša slovesa najglobljih pietetnih čustev človeške intime. Hiša miru in spoštovanja, ob zavedanju človekove končnosti in zadnjega smisla. Hiša cvetja in prižiganja luči. Ostaja v naših srcih in spominu pokojnikov,« je med drugim dejala županja.

Ob koncu govora se je zahvalila nekdanjemu županu, ki je začel postopek pridobivanja dokumentacije za izgradnjo poslovilnega objekta,  svetnikom v prejšnjem mandatu ter župniji, ki je prispevala zemljišče, da so lahko zgradili ta lep poslovilni objekt.

Predsednik Krajevne skupnosti Blagovica Zdravko Slapar se je v svojem govoru zahvalil vsem svetnikom iz Občine Lukovica, še posebno svetnikom iz Krajevne skupnosti Blagovica, da so lahko ta objekt končno postavili in da bo sedaj lahko služil svojemu namenu.

Po nagovorih je župnik iz Blagovice Drago Markuš z molitvijo blagoslovil poslovilni objekt, županja mag. Olga Vrankar ter predsednika KS Blagovica Zdravko Slapar in KS Trojane Borut Smerkolj pa so ob pomoči otrok družine Pustotnik, ki so bili oblečeni v narodne noše, prerezali trak ter poslovilni objekt predali svojemu namenu.

Povezava na video: https://www.youtube.com/watch?v=ZhxaiqIrsmc

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi