Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Zaključni pohod ŠTD Rafolče na Govejek

V nedeljo, 10. decembra 2017, bi se morali po načrtu odpraviti na pohajkovanje po krajinskem parku Sečoveljske soline, vendar smo se zaradi tamkajšnega dežja in burje odločili, da gremo proti Gorenjski, kjer se je kazalo na vremenski napovedi tudi sonce, vsaj dopoldne. Odločali smo se med hojo okoli blejskega jezera in Govejkom. Zmagala je bolj gorniška različica in odpravili smo se v Polhograjsko hribovje.
Od gostilne Legastja v Trnovcu (390 m), kjer smo se osvežili z jutranjimi napitki, smo krenili v že s soncem obsijan hrib, na poledenelo pot. Ob vzponu smo zagledali najprej na desnem hribu cerkev sv. Jakoba, nato pa še cerkvico sv.  Mohorja in Fortunata na Osolniku. S previdnimi koraki smo se vzpenjali v pravljično pokrajino z drevesi pokritimi s snegom in po kaki uri hoje prispeli na Mihelčičev dom na Govejku (734 m), ki se nahaja na vzhodnih pobočjih manj znane Gontarske planine (894 m). Odprl se nam je  lep razgled na okoliško hribovje in uživali smo ob pogledu na s soncem obsijane gore,  planote in predvsem drevesa. V topli koči smo se okrepčali in se nasmejali zabavni in prijazni oskrbnici doma.

Pri povratku pa nas je nekajkrat zametlo, ker je veter stresal sneg z dreves, da nas je pikalo po obrazu. Pohod smo zaključili v RCU-ju ob dobrih kalamarih, ki so nas spominjali na prejšnje zaključne pohode na slovensko obalo.

Vodstvo pohodniške sekcije že pripravlja razpored za naslednje leto in že se veselimo novih višinskih doživetij. Hvala vsem sodelujočim!

Oglejte si tudi