Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

5. tradicionalni novoletni pohod po Rahuški poti

V soboto, 6. januarja 2018, na dan praznika Svetih treh kraljev, smo se kljub vremenu na meji dežja, še utrujeni od praznovanja, krajani in gostje odpravili od brunarice v Rafolčah na že 5. tradicionalni novoletni pohod po Rahuški poti ob trinajsti uri. Zbralo se nas je trideset, skupaj z otroki. Z novim upanjem in veseljem smo zakorakali v nekoliko blatno pot in se pričeli vzpenjati iz Lašč proti Straži.
Na  Gornjemu hribu nas je že dobro segrelo, da smo lahko v delovnem ritmu nadaljevali pot in vdihavali svež zrak, že prepojen z gozdnimi dišavami. Kmalu smo prispeli v Preserje nad Čepljami, kjer se je pričel lažji del poti, ko smo se spuščali proti Dupeljnam, kjer je sledil vpis v pohodniško knjigo in okrepčilo iz nahrbtnika. Sledilo je še fotografiranje ob Gerčarjevem znamenju in spust proti Rafolčam, ki smo ga nekoliko skrajšali zaradi blatne poti v gozdu.

Odrasli smo si pripovedovali o silvestrovanju, o dogodkih preteklega leta in načrtih za naprej, otroci pa so veselo tekali po poti ali ob njej, kot da so brez skrbi…

 

Nad Laščami smo opazili močerada, ki je lezel navzgor in nam obdržal vreme brez padavin, ki pa se je z vstopom v Rafolče pokvarilo in smo v brunarico prispeli v dežju. Ogret prostor in Anina in Klemenova ocvirkovka sta nas razveselila in okrepčala ob vročem kuhančku in čaju. Za še boljše razpoloženje pa nam je na diatonični harmoniki zaigral še obetavni Lenart.

 

Zahvala vsem in naslednje leto pa spet vabljeni na že tradicionalni ponovoletni pohod ŠTD Rafolče..

 

Oglejte si tudi