Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Pohodniki ŠTD Rafolče na Kriški gori

V nedeljo, 15. novembra 2015, smo se v toplem in malo meglenem jutru podali izpred brunarice v Rafolčah na Gorenjsko. Pričakali sta nas dve novi članici: Olga in Marjana. Slednja je na koncu pohoda zadovoljna izjavila, da je zelo uživala v naravi in pogovorih in da priporoča vsem, predvsem pa staršem, da navadijo svoje otroke čimprej obiskovati naše lepe kraje, da ne zamudijo veliko srečnih trenutkov v naši domovini, za katero marsikdo sploh ne ve, kaj vse premore. Človek se naužije svežega zraka, s potenjem izloči strupene snovi iz telesa, utrdi ravnotežje, se marsikaj pogovori in ne misli stalno na delo in skrbi v tej potrošniški družbi.
Zapeljali smo skozi Kranj pa nato na sever proti Golniku in do kraja Gozd, kjer smo si privoščili jutranjo kavico. Po nekaj metrih navzdol se je pričel kar strm vzpon na goro, ki dolgo časa ni pojenjal, tako je hitro sledilo čebulno slačenje po kratkih odsekih.  Za potreben oddih so poskrbele lepo oblikovane klopce z domiselnimi napisnimi tablami. Na skoraj meliščnem vzponu proti vrhu nas je pričakalo sonce in od višine se nam je vrtelo, ko smo gledali na morje bele megle pod seboj. Po okrepčitvi   v domu na

Kriški gori (1471 m) smo navdušeno  opazovali bližnja vrhova Storžič in Košuto ter Alpe z očakom Triglavom.

 

Na  najvišji vrh grebena  Tolsti vrh (1715 m)  se  tokrat nismo povzpeli in smo raje uživali na soncu izpred koče, kjer je bilo precej obiskovalcev, presenetilo pa nas je veliko število otrok, tako, da se nam ni treba bati za bodočnost.

 

Oglejte si tudi