Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor PVD Sever Domžale

V začetku meseca parila smo se zbrali člani policijsko veteranskega združenja SEVER odbor Domžale na občnem zboru, katerega so se udeležili tudi predsednik in tajnik PVD SEVER Ljubljanskega območja Emerik Peterka in Gojo Keren, ter predsednik območnega združenja Slovenskih častnikov Bine Kladnik.

V uvodnih besedah je vse navzoče člane in goste pozdravil predsednik odbora Domžale Maksimiljan Karba in podal dnevni red. Z minuto molka smo počastili spomin na prednedavno umrlega člana združenja SEVER Mirka Juvana iz Domžal. Predsednik je besedo prepustil Emeriku Peterki, ki je nanizal vrsto dogajanj iz preteklega leta. Ker je bilo jubilejno dvajseto leto od osamosvojitve, je bilo toliko več proslav, spominskih komemoracij in športnih prireditev, na katerih so bili mnogi naši člani zelo dejavni in uspešni. Omenil je nekaj večjih proslav, katerih so se udeležili številni člani, tako v Gotenici, Kopru, Holmecu in Dragomerju. Številno so bile obiskane tudi družabne igre in pohodi. Povedal je, da je trenutno v PVD preko tisoč sto članov, da se število veča, kar je tudi prav. Omenil je, da vsa dogajanja lahko vidimo na spletni strani. Gospod Emerik Peterka je podal tudi program dela za leto 2012, kateri bo zaradi takoimenovane recesije in s tem manj finančnih sredstev skoraj tretjino skromnejši. Planiranih je nekaj proslav, usposabljanje praporščakov in športnih aktivnosti. Velika želja pa je, da bi pridobili nekaj sredstev iz okoliških občin, da bi se s tem lažje nabavili svoj prapor, katerega se sedaj sposojamo v Ljubljani, ter nabavo veteranskih oblek. Izrazil je tudi željo, da se v PVD SEVER včlanijo tudi številni iz okoliških občin, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojni za Slovenijo.

Z nekaj besedami nas je nagovoril tudi predsednik območnega združenja Slovenskih častnikov g. Bine Kladnik in poudaril, da je Domžalsko območje zelo veliko, da zajema široko področje novonastalih občin Mengeš, Trzin, Lukovice in Moravč, iz katerih so naši člani. Ker se nekaterim oblastnikom porajajo misli, da se okrnejo tudi naše pravice, se bomo morali zanje boriti, če jih izgubimo, je dejal, se pa lahko vprašamo, zakaj smo se sploh borili?

Predsednik Karba je omenil tudi dogovarjanje z vrstniki iz Kamnika o večjem medsebojnem sodelovanju, športnih aktivnostih in druženju. Ob koncu se je vsem zahvalil za udeležbo. Sledilo je družabno srečanje.

Tone Habjanič

Oglejte si tudi