Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

SREČANJE PEVSKIH ZBOROV ŠENTVIDOV SLOVENIJE

Pevci in pevke MePZ Šentviški zvon smo 9. junija 2012 pripravili 14. srečanje šentviških zborov Slovenije. Družimo se vsako leto. Kraj prireditve, vedno Šentvid, pa menjamo; lansko leto smo bili na Dolenjskem, letos pri nas, prihodnje leto gremo pa na Štajersko.

Na naše povabilo se je odzvalo pet zborov. Iz Šentvida pri Stični sta prišla ŽePZ Vidovo in MoPZ Vidovo, predstavil se nam je MoPZ Šentvid pri Grobelnem, iz Šentvida nad Ljubljano so prišle pevke ŽePZ Rozka Usenik in zbor iz Šentvida pri Planini MePZ Zarja.

Vsak zbor se je predstavil s tremi skladbami, kot zadnji smo zapeli še gostitelji. Vsakoletna navada pa ostaja, da pevsko druženje zaokrožimo s tremi skupnimi pesmimi, po izboru domačega zborovodje. Čeprav je bil oder v Kulturnem domu A. M. Slomška kar premajhen za vse nastopajoče združenega zbora, smo zapeli nepogrešljivo primorsko narodno v Pahorjevi priredbi Pa se sliš, priredbo O. Deva Pozimi pa rožice ne cveto in vsem nastopajočim priljubljeno Foersterjevo Pevec.

Vse goste je pozdravil tudi župan Občine Lukovica Matej Kotnik, nastopajočim pa smo se zahvalili s spominskim darilom.

Poslušalci (žal maloštevilni) so odhajali zadovoljni, saj je bil predstavljen program pester in glasovno raznolik. Zato vas že ob tej priliki vabimo na podobna srečanja. Domača pesem, spoznavanje tujih napevov in različnih izvajalcev bogati vsakega posameznika, nas povezuje ter daje priložnost, da v domačem kraju – občini doživimo kulturno obogatene trenutke.

Po končanem dogodku smo pevci nadaljevali druženje pod Bevčevim kozolcem in sklenili, da se prihodnje leto srečamo v Šentvidu pri Planini.

Vsem, ki ste nam pri organizaciji 14. srečanja šentviških zborov Slovenije kakorkoli pomagali, se vam pevci in pevke domačega pevskega zbora Šentviški zvon še enkrat najlepše zahvaljujemo. 

Irma Markovšek

Oglejte si tudi