Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Ultramaratonec Hilarij uspešno okreval po kolesarski nesreči

V začetku septembra se je slovenski ultramaratonski kolesar Radovan Skubic Hilarij lotil podviga, v okviru katerega je nameraval s kolesom prekolesariti vseh 211 slovenskih občin. Po odmevnem startu, pri katerem so ga na kolesih spremljali Nuša Derenda, dr. Andrej Vizjak, nekateri župani ter mladi kolesarji, je moral projekt prekiniti. Med četrtim dnevom kolesarjenja, 3. septembra, je namreč pri Cerknem padel in se poškodoval. Po 14-dnevnem okrevanju v UKC Ljubljana je večina poškodb pozdravljenih, njegovo počutje pa je dobro. Naslednje leto spomladi si želi projekt 211 lipovih listov dokončati in v celoti povezati zeleno Slovenijo. Ostalo mu je še 155 občin in za približno 2.200 kilometrov kolesarjenja po Sloveniji.

V kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi v petek, 28. septembra 2012, ob 17. uri prireja dogodek z naslovom »Hilarij se vrača domov«, na katerem bo predstavil svojo življenjsko pot in športne podvige, hkrati pa tudi svoje načrte za prihodnost.

 

Na dogodku bo prisoten Sandi Češko, ustanovitelj multinacionalne korporacije Studio Moderna, ki že vseskozi podpira Hilarijeve projekte. Poleg župana Občine Zagorje ob Savi, Matjaža Švagana, bo na dogodku sodelovala tudi Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija, ki pod znamko Srce Slovenije povezuje občine v osrčju naše države.

 

Pri organizaciji dogodka sodeluje tudi Center za razvoj Litija, ki v okviru znamke Srce Slovenije povezuje turistične, podjetniške in okoljske potenciale zaokroženega območja v osrčju Republike Slovenije. Spodbuja podjetniški preboj podeželja, varovanje naravnega okolja in lokalno samooskrbo ter krepi aktivno vlogo prebivalcev. Več na www.razvoj.si.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija

Oglejte si tudi