Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
-1°C
Deli
5454

Izdelava okraskov in prižig luči v Rafolčah

V petek, 8. 12. 2017 ob 17.00 so se zbrali otroci vseh starosti s starši ali brez njih na prednovoletem ustvarjalnem že tradicionalnem druženju v brunarici ob igrišču. Tudi letos so se posvetili izdelavi okraskov za okrasitev vaške smreke. Okraske raznih barv in oblik so izdelovali iz odpadnega materiala in se obnašali ekološko (les, vrvice, blago, volna, žica, papir ovit s folijo, vse pa izvedeno za obešanje z vrvico). Skupaj s starši je bilo skoraj 30 udeležencev. Idej za izdelavo okraskov kar ni zmanjkalo, ob težavah pa je na pomoč priskočila organizatorka Špela. Nastajale so snežinke, bunke, zvezdice,….

Že naslednji dan, v soboto, 9. 12. 2017, ob 16. uri, pri kapelici sv. Katarine je sledila  okrasitev vaške smreke in prižig lučk.  Razkošno  smreko je priskrbela KS Rafolče, postavitev in obešanje okraskov in luči pa je pomagal izvesti Janez iz Čepelj s hidravlično napravo in košaro na tovornjaku. Otroci in starši ter ostali obiskovalci so uživali ob krašenju in lepem sončnem zahodu. Po fotografiranju pod okrašeno smreko so se udeleženci odpravili na klepet in toplo pijačo z okusnimi piškoti še v brunarico. Ob povratku iz brunarice pa smo že doživeli lesk lučk in odboj svetlobe od s folijo oblečenih okraskov in se veseli vračali v tople domove.  Tudi krajani KS Rafolče smo zakorakali v veseli december, v novo upanje lepšega, boljšega in srečnejšega..

 

Vsem zahvala, predvsem Kotičku za igrarije in ustvarjanje ŠTD Rafolče ter vesele Božične praznike in v Novem letu 2018, veliko zdravja in ustvarjalnih idej Vam želita ŠTD Rafolče in KS Rafolče

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi