Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
25°C
14°C
JUTRI
26°C
14°C
Deli
3597

Učenci in učitelji tradicionalno posadili drevo

Na svetovni dan miru, 21. septembra 2017, so učenci in učitelji osnovne šole Roje tudi letos tradicionalno posadili drevo v okviru projekta ENO Dan Treelympics.

Letos jim je pri opravilu pomagal župan občine Lukovica g. Matej Kotnik.  Dogodek je otvorila gospa ravnateljica Marjanca Bogataj, ki je poudarila pomen skupnega sodelovanja pri ohranjanju narave, saj le s skrbjo za okolje ter zdrave medsebojne odnose svetu sporočamo, da želimo spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse ljudi. Sporočila je, da v tem duhu tudi osnovna šola Roje vzgaja in izobražuje otroke.

 

Župan Lukovice, Matej Kotnik je pred posaditvijo nagovoril učence ter jim na njim razumljiv način pojasnil, zakaj je potrebno biti prijatelj in mirno reševati spore. Poudaril je, da se grajenje miru začne že med prijatelji in da se moramo tudi v razredu učiti mirnega in spoštljivega reševanja sporov, saj bomo le tako ohranili mir med nami in na svetu ter pripomogli k boljšemu planetu za vse. Poudaril je, da bomo morali vedno, ko se med seboj ne bi razumeli, pogledati skozi okno, se spomniti, da smo posadili drevo miru ter v tem duhu tudi rešiti spore med sabo. Učitelj Slavko Lenaršič je skupaj z županom in otroki posadil jablano, otroci pevskega zbora pa so zapeli šolsko himno o sajenju dreves. Učenci so se na dogodek pripravljali že tekom tedna, v okviru pouka so govorili o perečih problematikah vojne, pomanjkanja na svetu pa tudi o samem sajenju dreves in zakaj je pomembno ohranjati naravo. Učenci so za župana spekli tudi pecivo iz jesenskih dobrot, ki so jih nabrali na šolskem ekovrtu, v zbornici pa je zadišalo po domačem metinem čaju.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi