Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Rokovnjači aktivni tudi poleti

Po nekajmesečnem molku, se zopet javljamo iz Moto kluba Rokovnjači - aktivni smo bili tudi spomladi in poleti, čas visokih temperatur in ugodnih pogojev za vožnjo pa je kar prehitro minil. 


Po majski otvoritveni vožnji nas je čakala tradicionalna krvodajalska akcija. Zopet smo se zbrali na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani in junijski praznik krvodajalcev obeležili s plemenitim dejanjem. Vsem posameznikom se zahvaljujemo za udeležbo.
Ljutomer je bil letošnji cilj, za vikend strokovno ekskurzijo. Klubska baza je bila postavljena ob ribiškem jezeru v vasi Muta, od koder nas je radovednost gnala po okoliških znamenitostih (Mura, Otok ljubezni,...) Da nam ni bilo dolgčas, lahko verjamete, saj se je tisto soboto v bližini odvijala tudi lokalna veselica in moto zbor. Seveda smo bili povsod prisotni.
Sredi julija je Miha organiziral nočno vožnjo. Obiskali smo slavno fontano piva v Žalcu. Moramo pohvalit sprejem in angažiranost lokalnih turističnih delavcev, saj so nas kljub pozni uri lepo sprejeli in pogostili z vsemi informacijami in seveda vrčkom piva.
V avgustu smo sodelovali pri organizacijii dirke za državno prvenstvo na Vranskem, ki ga je organiziralo naše matično društvo AMD Lukovica. Vikend zatem pa je vrh Špilka doseglo nekaj naših članov, spremljevalk in otrok, v sklopu klubskega pohoda. Ker je bila pot dolga, malice pa premalo je po sestopu sledilo kosilo na Trojanah.
September pa je tradicionalno čas za moto piknik ob Kroharjevem bajerju. Čeprav je na začetku kazalo da bo vreme sončno, nas ni izdalo in na koncu je padal dež, ki spremlja naše moto piknike skoraj vsako leto zadnjih 14 let. Vseeno se je plan piknika izšel, najprej z otroškimi moto igrami, kasneje pa še z igrami za odrasle. Zopet so nam priskočili na pomoč naši stalni podporniki in sicer: Kotiko, Slikopleskarstvo Jerman, Mizarstvo Stupica, HribarAlu, Razvojni Zavod,  AeKo, Mediaprint Gostič in Glas. Za ureditev prostora se zahvaljujemo Mateju in kmetiji Bregar, za posluh Maretu Čretniku, za podarjeno zelenjavo pa kmetiji Škrbe.


Že v naslednji številki Rokovnjača pa se javimo s obsežnim poročilom z našega največjega dogodka – Vztrajnostne moped dirke, ki poteka mogoče ravno v trenutku ko berete ta članek.

Oglejte si tudi