Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

7. božično novoletni šahovski turnir v Rafolčah

Veseli smo, da se vedno več mladih vključuje v skrivnosti šahovske, kraljevske igre, igre nad igrami, ki razvija logiko, koncentracijo, znanost in umetnost in tudi tekmovalnost. V sredo, 26. decembra 2012, ob 9. uri so se zbrali šahisti KS Rafolče in Športno turističnega društva (ŠTD) Rafolče v prostorih lepo urejene nove brunarice. Zbrali so se mladi in stari, ženske in moški, da preskusijo svoje znanje o šahovski taktiki in strategiji. Seveda je bilo tudi nekaj navijačev.
Šahovski turnir se je igralo po švicarskem sistemu (zmagovalci z zmagovalci in poraženci s poraženci) sedem kol na elektronskih urah, po 15 minut na vsakega igralca. Turnir je vodil  Viktor Jemec. Udeležba je bila  v vseh kategorijah. Rezultati so naslednji: pri odraslih je zmagal Viktor Jemec, drugi je bil Marjan Dolinšek in tretji Blaž Jemec, 4. Marko Breznik, 5. Sašo Jemec in 6. Gašper Dolinšek. Pri ženskah je zmagala Klara Jeretina, druga je bila Lara Jeretina in tretja Zala Jeretina. Pri mladih je zmagal Nejc Dolinšek, drugi je bil Blaž Hribar, tretji Lovro Kveder in četrti Kristjan Ceglar.

Pri otrocih do 10 let je zmagal Anže Pavlič, drugi je bil Gašper Dečman in tretji Lenart Pavlič.

Pokale za prva tri mesta po kategorijah sta podelila predsednik ŠTD Stane Breznik in vodja tekmovanja Viktor Jemec.

Ob prijetnem druženju se je tekmovanje uspešno končalo.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi turnirja, ŠD Domžale za šahovske ure in predvsem predsedniku ŠTD Rafolče Stanetu Brezniku.

 

Upajmo, da se srečamo drugo leto v še večjem številu.

Oglejte si tudi