Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Krašnja v prihodnje bogatejša za večnamenski objekt

Konec 90. let je pod okriljem takratnega Ministrstva za kmetijstvo RS potekal projekt Celostnega razvoja podeželja in obnove vasi. Vanj je bila vključena tudi Občina Lukovica in že takrat se je v Krašnji pojavilo zanimanje in potreba po kulturni dvorani. Po tem so se pojavili še drugi projekti v sodelovanju z gradbenim podjetjem, ampak se do danes zaradi pomanjkanja finančnih sredstev niso realizirali. S sprejetjem proračuna za obdobje 2015/16 pa je občinski svet potrdil finančna sredstva za preureditev dela gasilskega doma PGD Krašnja v večnamenski objekt.

Ideja o preureditvi gasilskega doma PGD Krašnja je zrasla v skupen projekt, in sicer s prizidavo obstoječega objekta gasilskega doma. Na ta način bi pridobili dodatne prostore, in sicer bi garaža v pritličju ustrezala sedanjim normativom in standardom glede višine sodobnih vozil, ki so višja kot v preteklosti. Z dozidavo prizidka bi tako v mansardi obstoječega objekta uredili večnamensko dvorano, tako da bi bila v obstoječem delu dvorana, v prizidku pa oder in pomožni prostori kot so garderoba, kuhinja, soba za rekvizite ...

Sedaj se že pripravlja projektna dokumentacija (projekt za izvedbo), saj je pridobitev gradbenega dovoljenja v postopku na upravni enoti v Domžalah. Po oceni višje svetovalke za urejanje prostora in varstvo okolja Tatjane Suhadolc, bo gradbeno dovoljenje izdano kmalu. S posebno pogodbo med PGD Krašnja in Občino Lukovica bosta uredili medsebojne odnose glede lastništva in uporabe prostorov, saj Občina Lukovica ni lastnik zemljišča, na katerem stoji objekt. Obenem se bo treba dogovoriti tudi, kaj v gasilskem domu oziroma večnamenskem objektu bo javni in kaj gasilski del ter po končani izgradnji urediti še zemljiško-knjižno stanje z vpisom etažne lastnine.
Glede na to, da v Krašnji kultura aktivno živi, se bo z omenjenim projektom končno po toliko letih prizadevanj krajanov in Občine Lukovica odprla možnost ureditve prostorov za delovanje društev, krajevne skupnosti - skratka samega kraja, v katerem ima kultura posebno mesto in bo lahko bogatejše zaživela v še boljših pogojih kot do sedaj.

 

Oglejte si tudi