Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 14.11.2018

pretežno oblačno
Popoldne bo v notranjosti pretežno oblačno, v gorah in na Primorskem pa precej jasno, pihala bo šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.
10°C | 13°C
četrtek, 15.11.2018
8°C | 11°C
petek, 16.11.2018
3°C | 9°C
sobota, 17.11.2018
3°C | 8°C
nedelja, 18.11.2018
0°C | 8°C
Opozorila
Sreda, 14.11.2018 ob 13h
Dodatnega opozorila ni.
10°C
13°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Občinske Občinski svet

11. redna seja Občinskega sveta Občine ......


OBČINSKI SVET

| |
21.06.2016      21:10
A A

11. redna seja Občinskega sveta Občine Lukovica z dne 8. junija 2016Deli:

11. redna seja Občinskega sveta Občine Lukovica z dne 8. junija 2016 je obsegala 9 točk dnevnega reda. Ob dveh opravičenih odsotnostih ga. Bregar in ga. Urankar se je seja odvijala v prisotnosti vseh ostalih, ki so soglasno sprejeli predlagani dnevni red in tako začeli delo z potrditvijo Zapisnika 10. Redne seje Občinskega sveta  Občine Lukovica z dne 20. 4. 2016., ki je bil soglasno sprejet.


2. točka dnevnega reda je bila namenjena Obravnavi in sprejem soglasja k sistematizaciji delovnih mest v VVE Medo za šolsko leto 2016/2017. Dr. Anja Podlesnik Fetih, ravnateljica OŠ Janka Kersnika Brdo je na kratko predstavila zadeve in sicer da bo v letu 2016/2017 vpisanih 282 otrok, sistemizacija ostaja enaka v obsegu 1 pomočnik ravnatelja, za 15 skupin 15 vzgojiteljev in 15 pomočnikov vzgojiteljev + 2 pomočnika vzgojitelja za zagotavljanje sočasnosti, svetovalni delavec v obsegu 0,50 svetovalni defektolog v obsegu o,54, organizator prehrane v obsegu 0,50, poslovni sekretar in računovodja 1 delovno mesto, knjigovodja v kombinaciji z delom na šoli 0,50 ter sprememba na delovnem mestu kuharja prosijo za povišanje iz 2 na 3 kuharje, 2 pomočnika kuharja, 3,5 čistilk, razdelilna kuhinja Krašnja 0,37, perica 0,63 in hišnik 0,83.                                                                     
Tomaž Andrejka pove, da so zadevo obravnavali na odboru in še sprašuje, za koliko se bo povečal strošek za uporabnike. Cena trenutno je za 4,74 delavcev, se pa povečuje strošek za celega delavca, saj se predvideva povišanje potreb za diete in zagotavljanje rednega dela, trenutno zagotavljajo 9 diet. Predlog sklepa, da Občinski svet Občine Lukovica daje soglasje k predlogu sistematizacije delovnih mest v VVE Medo za šolsko leto 2016/2017 je soglasno sprejet.


3. točka je bila Poročilo skupnega predstavnika v svetu zavoda Zdravstveni dom Domžale o delu zavoda iz strani g. Marka Juvan. ZD posluje pozitivno in je imel okoli 470.000 EUR dobička – nad pričakovanji, ki bo namenjen širjenju ambulantnih dejavnosti, da se zmanjšajo čakalne vrste in sicer v kleti ZD za dve referenčni ambulanti, za splošno in razvojno ambulanto. Satelitski urgentni center v Domžalah bo in se izvajajo študije glede prometnega režima in umestitve v prostor, ki bi naj bilo usklajeno do konca leta, nato pa naj bi pričeli z deli – tako bi našim občanom ponudili vso oskrbo v Domžalah in ne bo potrebno odhajati v Ljubljano. Žal ZZZS deluje po svojem principu in kljub temu da nas je v Lukovici 6000, imamo le eno ambulanto, ki lahko pokrije le 1.200 pacientov (po novem naj bi to kvoto še zmanjšali na 800), kljub prostoru, ki ga imamo na voljo in veliki potrebi po dodatnem prostoru. Je pa po novem v Lukovici pediatrinja prisotna več kot do sedaj, prej 2, sedaj 3 dni.  Občinski svet Občine Lukovica se je tako seznanil s poročilom skupnega predstavnika v svetu zavoda ZD Domžale.


4. točka: Poročilo skupnega predstavnika v svetu zavoda OŠ Roje o delu zavoda. G. Viktor Jemec je Občinski Svet Občine Lukovica seznanil z delom, dejavnostjo in ključnimi dogajanji. Šola je predvsem namenjena osnovnem šolstvu, vendar obsega tudi vrtec in šola za otroke s posebnimi potrebami. Na šoli se že tretje leto trudijo pridobiti sredstva za vzdrževanje in obnovo, pa predvsem Občina Domžale to zavira. V lanskem letu je napredovalo 99,98 % učencev in imajo preko 30 interesnih dejavnosti. Šola apelira za donacije, tudi v materialu kot so npr. zaščitne rokavice in podobno.


5. točka: Poročilo predstavnika Občine Lukovica v svetu zavoda Knjižnica Domžale o delu zavoda, kjer je kod predstavnik Občine Lukovica od 2. 10. 2012 g. Viktor Jemec in obsega obsega knjižnične enote v Domžalah, kot osrednji knjižnici, Mengšu, Moravčah, Šentvidu in Trzinu ter 2. Potujoči knjižnici v Lukovici in Domžalah v povezavi s Kamnikom. Kar se tiče članstva, št. obiskovalcev in podobno, smo v Šentvidu med zadnjimi, oz. v veliko manjšem obsegu  kot ostale knjižnice, enako velja za vse ostale aktivnosti same knjižnice. Imamo pa dejansko temu namenjeno najmanj sredstev, ob enem pa nas pesti prostorska stiska. Se pa pripravlja razpis za direktorja, bodisi novega ali da ostane obstoječa direktorica, ki se zdi precej uspešna.


6. točka: Obravnava sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta območja L1 Lukovica center – 2. obravnava.  Razgrnitev je potekala od. 21.3 – 4. 4. 2016 – 15 dni po skrajšanem postopku; javna obravnava je bila 30. 3. 2016 in niso prejeli nobenega predloga ali dopolnitve. Občinski svet tako sprejme Odlok po predloženem besedilu soglasno.


7. točka: Obravnava Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini Lukovica za programsko obdobje 2015 – 2020, 2. obravnava na kateri ni vsebinskih pripomb in Občinski svet Občine Lukovica pravilnik soglasno sprejme.


8. točka: Zaključni račun občine Lukovica za leto 2015 po dodatnem gradivu obsega obširno obrazložitev. G. Tomaž Andrejka sprašuje glede Osnovne šole Janka Kersnika, glede reševanja prostorske problematike, vendar razen sestanka s projektantko in možni idejni zasnovi tu še ni drugih sprememb. Iščejo se rešitve. G. Tomaž Beden pa sprašuje čem se ta dokument sprejema, če ga je Občina kot taka že morala oddat – torej se Občinski svet le seznanja s poročilom. Sprašuje, kako je možno, da se glede na procent realizacije porabi za materialne stroške kar 132.000 EUR. Tudi protokol se je povečal za 2.000 EUR, kakor tudi stroški za odvetnika, čeprav imamo pravno službo. Je pa  gradivo v celoti na spletu, kjer si ga vsi občani lahko ogledajo. G. Beden vztraja, da bi lahko knjižili postavke pravilno oz. realno – definitivno se urejanje občinske stavbe naj ne bi knjižilo pod Občinski svet, 325.000 EUR je nerealna postavka oz. zgrešeno knjiženje. G. Janez Bernot komentira, da se vsa renoviranja pač naj zbirajo pod eno postavko, postavko renoviranja. G. Tomaž Prohinar opomni na napačno oblikovan sklep, v kolikor se Svet samo seznanja z njim, ter zakaj ni bil oddan zaključni račun na datum v februarju, kot bi moral bit, ter kdaj zaključni račun obravnava nadzorni odbor? Sklep: Občinski svet Občine Lukovica soglaša, da se predlog zaključnega računa proračuna Občine Lukovica za leto 2015 sprejme po skrajšanem postopku in sprejme se zaključni račun Občine Lukovica za leto 2015 je soglasno potrjen.


9. točka, Vprašanja in pobude članov Občinskega sveta: Župan povabi vse na formalno srečanje oz. sestanek s podjetjem Strabag čez teden dni, da se pogovorijo glede kamnoloma. Povabljene so tudi civilne iniciative in ostali predstavniki, oz. so vključeni v to komisijo, da se zadeve predelajo že pred samo obravnavo.                                                                                                                                                    
 G. Bernot prosi, da bi našli sklep oziroma oba sklepa glede menjave zemlje v Rafolčah, saj je bila zadeva rešena, vendar ne realizirana, da se zadeva dokončno uredi.                                                         
G. Roman Cerar je imel vprašanje glede zemlje v Šentvidu, Anderličeve zemlje. Kaj se dogaja? Zadeva se je namreč peljala preko odvetniške pisarne in je pri veliki parceli že rešena, plačana in vpisana, se pa urejajo še papirji za manjšo parcelo, za katero so že podpisane pogodbe in se pričakuje da bo zadeva rešena v Juliju. G. Beden sicer sprašuje, glede na to, da je bilo vse že plačano, kaj se zgodi, v kolikor ne bo prišlo do izbrisov plomb na parceli? Pravnica ja zatrdila, da s tem ne bi smelo biti težav.


Marjetka Vrbnjak

 

 

 

 

 
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Lukovica!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Glasilo Rokovnjač
Številka: 04
Izšla: 24.05.2018
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo