Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

IZGRADNJA KANALIZACIJE V BLAGOVICI

V teh dneh se aktivno izvaja zadnji del kanalov v območju naselja Blagovica, kamor bo odtekala odpadna voda ločeno od meteorne vode.
Komunalna infrastruktura se v naselju Blagovica urejuje po ureditvenem načrtu naselja, ki je bil sprejet. S tem je omogočeno, da se gradbene parcele komunalno uredijo.

Načrtovana kanalizacija upošteva tudi pozidavo osrednjega dela Blagovice in rešuje osrednji del naselja Blagovica.

Fekalna kanalizacija bo priključena na kolektor, ki povezuje vasi vzdolž občine in vodi odpadne vodne na Centralno čistilno napravo v Vrbi. Istočasno se tudi sanira del vodovodne napeljave, elektro napeljave in samega vozišča, kjer potekajo instalacije. Dela izvaja Gorenjska gradbena družbe d.d. iz Kranja, ki je pridobila delo na podlagi javnega razpisa.

Dela se končujejo v zadnjih dneh oktobra, trenutno pa potekajo po planu in naj bi jih končali v roku. Vrednost del z DDV je 170.000 evrov.

V naselju Blagovica bo v prihodnjih mesecih možen priklop na javno kanalizacijo vsem dosedanjim objektom, ki iz osrednjega dela Blagovice še niso bili priključeni na kanalizacijsko omrežje.

Za priklop na omrežje bodo občani – gospodinjstva plačali sorazmerni delež prispevka k tej investiciji.

Z izvedbo projekta bo območje Blagovice, ki je bilo do sedaj glede odpadnih vod neurejeno, imelo okolje čisto in urejeno v skladu z zakonodajo oziroma z Operativnim programom odpadnih voda.

Operativni program predvideva reševanje odvajanja odpadnih voda na območju celotne občine, ki se v tem času dopolnjuje v skladu z možnostmi in zakonodajo, ki na tem področju zahteva, da se odpadne vode do leta 2017 uredijo, saj nima nihče pravice, da onesnažuje okolje, ki ga potrebujejo nove generacije takšno, da ne bodo smatrali, da smo s svojim neurejenim zgledom in nemarnostjo zapustili bodočim rodovom onesnaženo okolje.

 

Občinska uprava Občine Lukovica

Tomaž Cerar

Oglejte si tudi