Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Huda prometna nesreča pred Avto Kvedrom

Trčenju motorista in osebnega vozila je sledila reševalna akcija. Zacvilile so sirene, najprej se je na kraj nesreče pripeljalo policijsko vozilo, takoj za njim pa še dva gasilska tovornjaka. Po zavarovanju kraja nesreče in nudenju prve pomoči poškodovanemu motoristu, so se ekipe usklajeno lotile reševanja dveh ponesrečencev, ki sta ostala vkleščena v vozilu. S posebnim orodjem: razpiralom in škarjami za pločevino so uspešno odprli vozilo in izvlekli ponesrečenca. K sreči pa je šlo le za vajo oziroma predstavitev reševanja v primeru prometne nesreče na preventivnem dogodku Motorist varno na cesti 2016, ki se je na praznični 27. april odvijal pred AvtoKvedrom v Lukovici.
Poleg omenjene predstavitve dela PGD Lukovica in Prevoje, so se povabilu AMD Lukovica odzvali  tudi predstavniki Policije s svojimi vozili in opremo in policist motorist, ki je na poligonu nudil praktične nasvete udeležencem na motorjih. Študentki medicinske fakultete sta pripravili koristen prikaz nudenja prve pomoči in uporabo defibrilatorja. Pod šotorom AMZS-ja pa so obiskovalci lahko preizkusili svoje spretnosti v uporabi »pijanih« očal, vožnjo motornega kolesa na simulatorju in najmlajši na poligonu z električnimi vozili. Za prav posebno popestritev so poskrbeli predstavniki policijskega orkestra, ki so s svojim ubranim igranjem izbranih melodij navdušili staro in mlado.

Po preventivnem delu dogodka pa je ob 12.uri sledil še družabni del v Srečni hiši, kjer so člani Moto kluba Rokovnjači (sekcija motoristov AMD Lukovica) pripravili sladko potopisno predavanje. Tako nas je Miha popeljal na Korziko in v Črno Goro, Mateja pa v Bosno. Majda in Vesna sta pridno napekli dovolj palačink za vse obiskovalce, sladkali pa smo se tudi s krofki Moj frosti. Na veselje organizatorjev se je prijetno praznično druženje zaključilo še pred snežno nevihto.   

  

Prireditev so omogočili: Avto Kveder, AMZS, Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, Policija, Občina Lukovica, PGD Prevoje, PGD Lukovica, Srečna hiša in vsi obiskovalci. Vsem skupaj se lepo zahvaljujemo in vam želimo veliko srečnih kilometrov

 

Anže Kočar

Oglejte si tudi