Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Gasilski dan v Krašnji

V mesecu juniju  nas številna društva vabijo na veselice, PGD Krašnja pa nas je v nedeljo 18. junija  za spremembo povabilo na gasilski dan v Krašnji.

In tako smo se lahko že  pred dopusti seznanili z delom gasilk in gasilcev, njihovo opremo in izvedeli še marsikaj koristnega. Nedeljsko dopoldne in popoldne je bilo polno dogodkov, izobraževanj, ozaveščanj in zabavnih iger za staro in mlado. A ne le to. V sodelovanju z CZR Domžale so poskrbeli, da bodo naši  gasilni aparati tehnično brezhibni in  če ga slučajno še nimamo niti doma ali v avtu, smo ga lahko na tej prireditvi tudi kupili. Obenem smo lahko dobili še strokovni nasvet kateri je primeren za določeno uporabo in kako aparat uporabiti.  Zanimive otroške igre, povezane seveda z gasilstvom, so navduševale otroke. Zato ni bilo čudno,da je bilo potrebno pri kateri od dejavnosti malo stati tudi v vrsti. In ker je gasilski dan nekaj posebnega, domov še na kosilo ni bilo treba, saj so priročne gasilke in gasilci poskrbeli tudi za lačne želodčke. Na voljo so bili odlični čevapčiči in za najmlajše pečen krompirček, pa tudi različnih prilog ni manjkalo.

Prvi gasilski dan je tako izpeljan  in če je uspelo vsaj enemu malo osvežiti znanje o dajanju prve pomoči, o oživljanju ali samo o pravilnem klicu na pomoč,  potem je cilj zagotovo dosežen. Večina nas kar dobro pozna delo gasilcev in gasilk  prav pa je, da poznamo tudi njihovo preventivno delovanje, njihovo usposobljenost in pripravljenost pomagati, kjer je potrebno. In prav z udeležbo na takih in podobnih dogodkih jim izkazujemo zahvalo in podporo za njihova plemenita dejanja.

Oglejte si tudi