Oceni objavo

Naložba za kvalitetnejšo pitno vodo

Z veliko naložbo, hidravlično izboljšavo dela samostojnega sistema pitne vode Šemnik-Strahovlje, ki poteka v Občini Zagorje ob Savi, bo Občina Zagorje ob Savi porabnikom omogočila kvalitetnejšo pitno vodo.

Sistem za oskrbo s pitno vodo Šemnik-Strahovlje oskrbuje skupno 6.868 prebivalcev. Ob večjih nalivih je vodo v prehranske namene na območju Kisovca in večjega dela Zagorja potrebno prekuhavati. S hidravlično izboljšavo dela samostojnega sistema pitne vode Šemnik-Strahovlje se bo možnost onesnaženja zajetij pitne vode bistveno zmanjšala, posledično se  bo močno izboljšala kvaliteta pitne vode za okoli 6.900 prebivalcev naselja Kisovec in dela Zagorja, naložba pa bo omogočala tudi možnost dodatne rezervne oskrbe s pitno vodo za naselje Izlake.

Izveden je del primarnega in sekundarnega vodovoda, zgrajena zaščita gradbene jame s pilotno steno, globoko temeljenje s piloti dveh vodnih celic in armaturne komore ter talna AB plošča dveh vodnih celic velikosti 2 x 300 m3 in talna plošča armaturne komore.

Naložba je vredna 1.267.911,66 EUR brez vključenega DDV, sofinancirana je v višini 619.855,52 EUR.

Projekt sofinancira Evropska unija – NextGenerationEU in je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma za okrevanje in odpornost (noo.gov.si).

Zaključek del je predviden do 30. avgusta 2024.

Oglejte si tudi