Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
16°C
-2°C
JUTRI
14°C
-2°C
Deli
3836

Celovita rekonstrukcija ceste na odseku Hribi–Velika Raven

Na območju občine Lukovica imamo 160 km občinskih cest. Poleg rednega vzdrževanja cest je eden izmed ciljev Občine, da se kakšna izmed njih tudi obnovi, preplasti ali zgradi na novo. V tem letu je Občina Lukovica pristopila k izvajanju del na odseku ceste Hribi–Velika Raven na oddaljenem območju, ki je med najvišjimi v občini, kjer se bo maloštevilnemu prebivalstvu omogočila boljša prevoznost do njihovih domov in kvaliteta bivanja, še posebno v zimskem času.

»V večini se prebivalci občine Lukovica zavedamo, da zavzemajo ceste izjemno pomembno infrastrukturo v občini, ki pa mora biti tudi vzdrževana,« pravi župan občine Lukovica Matej Kotnik. Investicijsko vzdrževalna dela bodo v prvi fazi zajemala rekonstrukcijo spodnjega ustroja cestišča. Obenem se bo smiselno uredilo tudi odvodnjavanje meteornih in zaledenelih voda, ki bi utegnile negativno vplivati na cestišče. Cesta Hribi–Velika Raven se bo rekonstruirala na 725 metrov dolgem odseku, ki bo jeseni tudi asfaltiran.

Župan dodaja, da si Občina prizadeva, da se bodo podobna dela nadaljevala skozi vse leto, čeprav bi si seveda želeli več. Za tovrstne aktivnosti so potrebna zadostna finančna in materialna sredstva, vendar pa v tem trenutku nimamo dovolj sredstev: »Če bi želeli obnoviti ceste na območju naše občine v časovnem okvirju 30 let, bi to pomenilo, da bi morali vsako leto preplastiti vsaj 5 kilometrov občinskih cest. Sedaj so finančna sredstva porazdeljena tudi na druga področja, kot je izgradnja komunalne infrastrukture, v prihodnosti pa bomo morali sprejeti tudi takšne odločitve, da se bo našlo rešitve za vlaganja v izgradnjo cestne infrastrukture, ki jo naši občani in občanke dnevno uporabljajo.«

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!