Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Mladostnik brez izpita povzročil prometno nesrečo

V petek 27. oktobra se je na cesti 7. avgusta v Dobu pri Domžalah  ob 16. uri in 31 minut zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznica in mlajši voznik, ki je vozil vozilo brez izpita. Voznica je pravilno  peljala po svojem voznem pasu  iz smeri centra Doba proti glavni cesti, ko je nasproti s preveliko hitrostjo pripeljal voznik z vozilom za katerega ni imel ne dovoljenja za vožnjo ne izpita. Zaradi neizkušenosti se trčenju ni mogel izogniti. Ob trku se je vozilo voznice vnelo. Ker  je bilo udeleženih več vozil so k reševanju poklicali tako gasilce PGD Dob kot CZR Domžale. Hitremu posredovanju gre zahvala, da ni bilo hujših poškodb in, da sta ponesrečenca po ogledu nesreče s strani policije odšla v domačo oskrbo. 

Še sreča, da je bil to le zaključek dneva odprtih vrat PGD Dob na katerem so predstavili svoje delo in opremo. Letošnji dan odprtih vrat je bil namenjen najmlajši populaciji s številnimi zabavnimi igrami med katerimi niso manjkale igre v katere je bila vključena voda. Vedrovka, ali gasilska brentača je  vedno bila in bo najbolj priljubljeno igralo pri najmlajših in med tokratnimi je bilo že kar nekaj mojstrov, ki so kaj hitro zadeli tarčo z curkom vode.

Sicer  so zbrani med ogledom vozil in opreme prisluhnili predsedniku PGD Dob pri DomžalahRobertu Hrovatu, ki je opisal delo preteklega leta. Poudaril je, da je na srečo vodna ujma tokratkraj pustila suh, a da so tako gasilci kot gasilke priskočili na pomoč tam kjer je njihova pomoč najbolj prav prišla.

Vaja je trajala ravno toliko časa, da je bil kostanj  pečen in tako so se  udeleženci lahko ob merici kostanja, ki ni bila majhna in ob kuhančku, ki tudi ni bil kar tako, pogovorili ne samo o tokratnem dnevu odprtih vrat, ampak tudi o delu gasilcev in gasilk  za naprej. Sicer  bo kmalu novo leto in takrat bodo potrkali na naša vrata tako z dobrimi željami v novem letu kot tudi z željo, da jim namenimo del svoje dohodnine. 


DJD   

 

Oglejte si tudi