Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Vokalna skupina Bird-land tokrat zapela v Krašnji

V veselem mesecu decembru nas obiščejo trije dobri možje in ne le to v decembru številne prireditve naredijo mesec  zanimivejši in prijetnejši posebno še, če se jih udeležimo. Kar nekaj je prireditev na katerih nastopijo različni zbori, ali vokalne skupine in tako je v Krašnji v Društvenem domu v nedeljo, 17. decembra, nastopila  vokalna skupina Bird-land.

Skupina, ki deluje vse od leta 2015 in je bila ustanovljena kot jazz zbor, v katerem so na začetku prostovoljno sodelovali umetniški vodja skupine Bojan Zelič, njegov sin in družinski prijateljici. Skupina se   je do sedaj številčno in glasovno okrepila in čeprav so dejali, da so v Krašnjo prišli v okrnjeni sestavi, saj je nekaj solistov in pevcev ostalo zaradi bolezni doma, se  pri izvedbah pesmi ni prav  nič poznalo. Skupina  zveni podobno kot  Perpetuum Jazzile in ji prav zato velja  prisluhniti.

Tokrat so nam poleg  slovenskih narodnih zapeli še zimzelene popevke kamor zagotovo sodita Maja z biseri in Brez besed. Slovesni maši z deli   Kyrie, Gloria, Santctus -Benedictus ter Agnus Dei smo prisluhnili v popolni tišini ter se tako popolnoma predali poslušanju njihove priredbe, ki je zanimiva in kar  sama vabi k poslušanju. Večer popestren tudi z dodatkom, ki smo si ga zaslužili z aplavzom bo mogoče v prihodnjem letu doživel še  nadaljevanje. Pustimo se presenetiti, saj se bo, kot so dejali vokalna skupina Bird-land, rada odzvala povabilu organizatorjev KUD Fran Maselj Podlibarski. V imenu KUD Fran Maselj Podlimbarski je nastopajoče pozdravila  in se jim na koncu koncerta zahvalila za tokratni pevski večer Mojca Avbelj Korošec.

DJD

Oglejte si tudi