Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Slamniki iz Krašnje in torbice Tashka s poslovne konference v širni svet!

Tashka – to je blagovna znamka, ki označuje torbico z zgodbo in dobrim namenom, saj je del sredstev od njene prodaje namenjen v sklad Modri svet za mlade, ki spodbuja kariero mladih v energetiki - se je skupaj s članicami Kulturnega društva Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje v četrtek, 19. maja 2016, predstavila na družabnem delu poslovne konference CEOCOR, ki je združila strokovnjake s področja korozije in katodne zaščite. Dogodek je potekal v Grand hotelu Union v Ljubljani, in to na večer, ko so imeli v ljubljanskem hotelu velik dogodek ob zaključku sezone slovenski skakalci.
V večernem delu programa s strokovnjaki s področja korozije in katodne zaščite - nekatere so spremljale tudi njihove soproge - je podjetje Energetika.NET, ki je dogodek organiziralo, predstavnice nežnejšega spola presenetilo z darilci - Tashkinimi toaletkami, ki so nato odpotovale z njimi v njihove domače dežele, od Skandinavije do Južne Afrike, nekaj torbic Tashka pa je v obliki unikatnih spominkov iz Slovenije odpotovalo v bogati Luksemburg.


Na družabnem delu konference organizacije CEOCOR - CEOCOR sicer deluje kot odprt forum, ki že 60 let združuje strokovnjake s področja katodne zaščite in korozije kovin v stiku z vodo -, ki je prav letos tako praznovala častitljivo obletnico, je organizator dogodka, medijska hiša Energetika.NET, pripravil t.i. 'slovenski večer', na katerem so se predstavili domači rokodelci, med njimi Ribničani s suho robo in glinenimi izdelki pa mladi lesar Blaž Križnar z blagovno znamko 'Blazno lesno' ter gospe iz Kulturnega društva Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje, od koder torej prihaja tudi Tashka, njene torbice pa krasijo prav slamnate kitke, ki jih pletejo prijazne gospe (na sliki Draga Grilj, Marinka Pervinšek, Vera Antonin in Marjana Lipovšek).


Vse skupaj je pospremila petična večerja slovenskih jedi, zelo pa se je izkazalo tudi prijazno osebje ljubljanskega Grand hotela Union, kjer je dogodek tudi potekal.

Besedilo: Alenka Žumbar Klopčič, pobudnica projekta Tashka in članica KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje
Fotografije: Barbara Reya

Oglejte si tudi