Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Izolski lutkarji in mladi plesalci lukoviškega folklornega društva napolnili Srečno hišo

Minuli četrtek je prinesel nov mejnik za Srečno hišo, ki je gostila največ malih obiskovalcev hkrati. Senčno lutkovno predstavo Murenček, ki so jo uprizorili člani Lutkovnega kulturnega društva  MARI O NET.TE iz Izole, in plesni nastop otroške folklorne skupine Folklornega kulturnega društva Lukovica si je namreč prišlo ogledat več kot 30 otrok in njihovih staršev.

Po Murenčku, predstavici v tehniki senčnih lutk, in veselem plesu ob harmoniki pa so si starejši otroci in njihovi starši za lahko noč pogledali še lutkovno-pripovedovalsko predstavo z naslovom Oči na drevesu. Predstava, ki je pripravljena po ljudski zgodbi prerijskega ljudstva Šejeni, ima zelo močno sporočilo, da je treba videti stvari skozi oči vseh bitij na zemlji, da lahko končno spregledamo tudi s srcem.

Prvo predstavo o Murenčku so uprizorili Aljoša Križ, Dean Semolič, Martina Ljubič in Patricija Sosič Kobal, Aljoša in Patricija pa sta izvedli tudi drugo, abstraktnejšo, predstavo Oči na drevesu.

Predstavi so člani izolskega Lutkovnega kulturnega društva MARI O NET.TE v Srečni hiši uprizorili v zahvalo Marku in Meliti Kveder za njuno sodelovanje in podporo delovanju društva, za katerega izdelujeta lutke, ki nastopajo v njihovih senčnih predstavah.

Pri tem velja omeniti, da se Srečna hiša nahaja v prostorih Avta Kveder, ki je v lasti družine Kveder, prvi pa je podporo Srečni hiši ponudil Markov brat Marjan Kveder.

Oglejte si tudi