Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Občni zbor ŠTD Rafolče ter delovna in čistilna akcija

V četrtek, 14. aprila 2016 ob 19. uri se je zbralo skoraj 30 članov društva na rednem letnem občnem zboru, ki ga je vodil delovni predsednik Marjan Kveder, zapisnikarica pa je bila Urška Hribar. Predsednik društva Blaž Jemec je naštel vrsto dejavnosti društva, ki je delalo z minimalnimi sredstvi. Zelo uspešno je bilo leto tako na področju športa (mali nogomet, namizni tenis, metanje podkev, šah) pohodništva, rekreacije, turizma, ponovitve Igrarij, Gregorčkov, stalni skrbi za kulturno dediščino, obnovi igrišča in okolice in še veliko drobnih dejavnosti. Dopolnili so tudi statut društva, da je v skladu z novo zakonodajo.
Blagajnik Marko Pavlič je podal pozitivno bilanco, nadzornik Gorazd Krnc pa je potrdil pravilnost delovanja društva. Načrt za to leto je podoben lanskemu z nekaj dopolnitvami (vaški piknik, ureditev internetne strani, servisiranje delovnih strojev, sanacija igrišča, rekreacija, skrb za kulturno dediščino, turizem,….). Po konstruktivni razpravi je sledila še skromna zakuska.

V sončni soboti, 16. aprila 2016, se je okoli 20  najbolj zagnanih članov ŠTD Rafolče in krajanov zbralo na igrišču ob brunarici.   

Prebrusili so mize in klopi ter jih prelakirali. Ob igralih so zamenjali sekance.  Ob Vrševniku so uredili brežino. S pleskanjem so zaščitili dele brunarice in uredili okolico brunarice in igrišča. Pripeljana je bila zemlja za izravnavo zelenice in igrišča, zasejali so tudi travo  in opravili še veliko manjših del.  

Ekipa čistilcev je nabrala manj odpadkov kot lansko leto, kar je pohvalno, da krajani vedno bolje skrbijo za lepo naravo. 

Zahvaljujemo se za doniran material in usluge podjetjem, ustanovam in posameznikom: GTB Boštjanu Tekavcu s. p., Marku Zalazniku s. p. Avtu  Kveder, d. o. o. in Občini Lukovica.

 Delo društva je zelo raznovrstno in ob pomoči vseh članov in krajanov je lahko še bolj uspešno. Obe akciji,  čistilna in delovna sta dobro uspeli, zahvala vsem, ki ste se jih udeležili, tako članom društva kot krajanom. Na koncu akcije je sledila skromna zakuska, ki jo je pripravilo gostišče Soklič v izvedbi našega člana Sandija.

Oglejte si tudi