Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
11°C
-1°C
JUTRI
15°C
-2°C
Deli
5454

Jesenska pohoda ŠTD Rafolče na Kojco in Celjsko kočo

V soboto, 14.oktobra 2017, smo se pohodniki ŠTD Rafolče odpravili na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje. Po adrenalinski vožnji smo se iz Zakojce (706 m) podali na Kojco (1303 m), kjer smo spotoma videli Bevkovo (Volarjevo) domačijo in obujali spomine na Pastirce in na neupogljivega domoljuba kaplana Martina Čedermaca. Na strmini smo v soncu poslušali šelestečo simfonijo odpadlega listja pod našimi nogami.

Na vrhu Kojce nas je razveselila kopica sena in krasen razgledni vrh nad Baško grapo. Z občutkom gospodarjev sveta smo si ogledali Spodnje Bohinjske gore, Škofjeloško - Cerkljansko hribovje, Snežnik, Golake in tudi del gora nad reko Sočo. Vrnili smo se prijetno utrujeni po nekoliko daljši poti skozi Logatec.

 

V soboto, 11. novembra 2017, smo se podali na Celjsko kočo (652 m),  ki se nahaja v objemu gozdov v precej hribovitem južnem delu Celjske kotline v vasi Pečovnik. Po več kot 130 stopnicah smo srečevali veliko Celjanov, ki se rekreirajo na tem mestnem hribu in občudujejo Celjski grad. Ogledali smo si tudi prebivališče Alme Karlin, naše pisateljice, poliglotke in popotnice. Na vrhu, ob smučarskem središču, se ponuja panoramski razgled na celotno Savinjsko dolino. Po kavici v hotelu je sledilo še kosilo na Pečovniški koči, kjer nismo pozabili na Martinov praznik s kozarcem kuhanega vina.


Pisec teh vrstic je po več kot enoletnem okrevanju spet skupaj z ostalimi užival v svežem zraku in zadovoljstvu po uspešno opravljenem vzponu. Martinov praznik pa smo zaključili v Krašnji.


Veselimo se še zadnje letošnje odprave na našo obalo. 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!