Ponuditi svojim strankam tisto, kar je najboljše je slogan, ki ga velikokrat slišimo a vendar ne vemo, če slučajno ne kupimo ob tem mačka v žaklju. Da se to ne bi zgodilo obstajajo različni prijemi in eden izmed njih je zagotovo degustacija, kjer kupcem določeni izdelek ponudimo v pokušino, da se lažje odloči za nakup.
Za nekatere izdelke je degustacija sila preprosta saj recimo salamo, ali sir le narežemo in ponudimo. Malo bolj se je treba pripraviti za predstavitev oziroma degustacijo testenin, saj testenine zahtevajo svoj čas za pripravo. Testenine so ene izmed jedi, ki jih znamo po večini skuhati prav vsi, a vseeno obstajajo skrivnosti njihove kuhe. O tem kako jih je potrebno skuhati, koliko je potrebno soli in časa zagotovo vedo na družinski kmetiji Pr’ Matožet v Krašnji saj se poleg kmetijstva ukvarjajo tudi z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji, in sicer peko kruha, izdelavo jajčnih in polnozrnatih testenin ter pekovskega peciva. V teh dneh izdelujejo tudi parkljne in piške iz kvašenega testa. V soboto, 29. novembra, so obiskovalcem Rokovnjaške tržnice v pokušino ponudili testenine s sladkim in slanim dodatkom ter kruh. Kljub temu, da je njihov kruh že tako dober so ga v pokušino ponudili z rezino čebule, ki jo ravno tako pridelajo na kmetiji.
Sicer se na rokovnjaški tržnici že pozna utrip najbolj veselega meseca, saj smo lahko poleg znanih dobrot zemlje kupili še dišeče svečke in modne dodatke, ki nikoli ne zastarajo in nam v hladnih dneh še kako prav pridejo. Poleg šalov in rokavic, seveda iz volne smo se lahko oskrbeli tudi z nogavicami, da nas pozimi, ko bo stisnil mraz, ne bo zeblo v noge. Še nekaj sobot nas loči do zaključka leta in verjetno še kar nekaj prijetnih presenečen s strani
ponudnikov dobrot iz Črnega grabna in od drugod na Rokovnjaški tržnici, kajti domače je le domače.
DJD




