Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Dobrodelni pohod ob 20-letnici odprtja čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici

Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo se letos ponovno odločili izpeljati  pohod, namenjen 20-letnici odprtja Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici. Bo pa tudi letošnji pohod imel dobrodelno noto, saj bomo skupaj z generalnim pokroviteljem, Pošto Slovenije, poskrbeli za postavitev učnega čebelnjaka, namenjenega varovancem VDC Koper. Varstveno delovni center Koper je javni socialnovarstveni zavod, ki ga je ustanovila Vlada Republike Slovenije. Čebelnjak jim bo služil v izobraževalne in terapevtske namene.
 
Pohodniki, ki so se odpravili iz Ljubljane do Brda pri Lukovici so  prehodili 26 km. Pot je potekla po Slovenski cesti do Črnuč, mimo Trzina do Domžal. V Domžale smo prispeli  okoli 14.30. Pred seboj smo imeli cca 10 km poti, zato smo pot nadaljevali preko Doba-Želodnik- Prevoje in nato smo ob 16.00 prispeli na Brdo pri Lukovici. Na cilju je pohodnike pričakali podpredsednik ČZS G. Marko Alauf.
Skozi celotni pohod se nam je pridružilo preko 40 pohodnikov in podpornikov, ki so z nami prehodili celo ali del poti dobrodelnega pohoda.
 
Hvala vsem, ki ste se nam pridružili in z nami prehodili celotno pot ali vsaj delček poti.
 
Letos so v obliki finančnih in materialnih donacij pohod podprli: Drevesnica  Štivan d.o.o., Strip's d.o.o., Mizarske in tesarske storitve Belaj Janez s.p., MOS'B d.o.o., dm drogerie markt d.o.o., Medex d.o.o., DON DON d.o.o. (Pekarna Grosuplje) in Turizem Ljubljana. Vsem sponzorjem in donatorjem dogodka se zahvaljujemo, saj brez njihove pomoči dogodek ne bi bil izvedljiv.
 

Oglejte si tudi