Lukovica

DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Branje je pot do uspeha

Vabimo vas k sodelovanju na Podjetniškem knjižnem klubu, k branju v okviru Podjetniške bralne značke in k prebiranju priporočilnega seznama.

Mnogi najuspešnejši posamezniki sveta svoj uspeh pripisujejo branju, zato vabimo vse, ki vam je blizu branje, želja po podjetništvu ali pa vas zanimajo zgodbe uspešnih posameznikov in osebna rast, da se nam pridružite.

V Podjetniški knjižnici vas čaka več sto knjig, prijazno svetovanje, predvsem pa edinstveni bralni klub, na katerem bomo debatirali o knjigi meseca s področja podjetništva.

Skozi knjige vas bo vsakokrat  popeljala Ajda Vodlan.

Na uvodno spoznavno srečanju vas vabimo 13. aprila 2022, ob 18. uri, na sedež Obrtne zbornice Domžale (Šaranovičeva 21c, Vir).

Termini srečanj:

  • 13. april 2022, ob 18. uri
  • 11. maj 2022, ob 18. uri
  • 15. junij 2022, ob 18. uri
  • 21. september 2022, ob 18. uri
  • 9. november 2022, ob 18. uri


Na uvodnem srečanju /13. april 2022, ob 18.00/ se bomo spoznali, govorili o knjigah, pa tudi podjetništvu, in izbrali knjige s seznama, ki jih bomo prebirali.

Na zadnjem srečanju /9. november 2022, ob 18.00/ bomo prejeli diplome/nagrade za opravljeno Podjetniško bralno značko.

Informacije in vprašanja lahko pošljete na: ajda.vodlan@outlook.com.


Podjetniki dobro vedo, da izobraževanje in branje omogočata napredek. Uspešni podjetniki imajo poleg dobrih poslovnih načrtov in vizij tudi veliko željo po branju. Knjižnica Domžale in Obrtna zbornica Domžale odpirata prvo Podjetniško knjižnico v Sloveniji. V njej boste našli bogat izbor knjig s področja podjetništva in podjetnosti, razvoja kariere, upravljanja osebnih financ in tudi takšne, ki bralce odpeljejo stran od podjetništva in skrbi.

Projekt je plod odličnega sodelovanja in je prvi tak v Sloveniji. Podjetništvo in branje smo združili v Podjetniško bralno značko. Iz seznama izvrstnih knjig bo do 30. septembra potrebno prebrati 3 knjige in še eno po lastni izbiri, ob tem pa napisati misel, ki vas je v knjigi najbolj navdušila in se vas dotaknila.

Vabljeni k branju vsi, ki vas podjetništvo zanima in bi se radi preizkusili tudi na tem področju ali pa vas zgolj zanima, kakšne navade imajo uspešni ljudje.

Pravila sodelovanja:

  • sodelujete lahko vsi, ki vam je podjetnost blizu in ste starejši od 18 let,
  • sodelujete lahko v Podjetniški knjižnici Obrtne zbornice Domžale, v Knjižnici Domžale in v vseh njenih enotah,
  • preberite 3 knjige s priporočenega seznama in  1 knjigo po svoji izbiri ter
  • do 30. septembra oddate izpolnjeno zloženko (v papirnati ali elektronski obliki) na e-naslov info@domzale-ooz.si ali v Podjetniški knjižnici Obrtne zbornice Domžale ali v katerikoli enoti Knjižnice Domžale.


seznam gradiva in zgibanka


PREMIČNE ZBIRKE

Za vse, ki pa bi si želeli kvaliteto bivanja v vašem okolju obogatiti z dostopom do knjižničnega gradiva smo pripravili premične zbirke.

Premične zbirke so leposlovne in strokovne knjige z različnih področij in žanrov, ki jih pripravimo v knjižnici in so brezplačno namenjene raznim društvom, ustanovam, šolam in vrtcem, domovom upokojencev in drugim zainteresiranim skupinam, ki imajo interes in prostor kjer bodo te knjige hranili, jih izposojali svojim varovancem in za njih skrbeli za čas in v obsegu, ki ga določimo v sporazumu.

Izbor in število knjig pripravimo v sodelovanju z ustanovo. Ko so knjige pripravljene se jih pride iskat v prostore Knjižnice Domžale, saj sodelovanja potekajo na območju delovanja Knjižnice Domžale.

ZA ORGANIZACIJO PREMIČNE ZBIRKE JE POTREBNO:

  • članstvo vaše ustanove kot pravne osebe
  • strinjanje s pogoji delovanja premične zbirke v vaši ustanovi
  • določitev skrbnika premične zbirke z vaše strani
  • zagotovitev primernega prostora in opreme v vaši ustanovi

 

Vabljeni k sodelovanju!



Oglejte si tudi