Oceni objavo

Gradnja EPC Kisovec II

Občina Zagorje ob Savi izvaja gradnjo gospodarske javne infrastrukture v Ekonomsko poslovno cono Kisovec II. Naložba bo prispevala k funkcionalnem razvoju oz. revitalizaciji ekonomsko-poslovne infrastrukture (poslovnih con) na saniranih površinah, povezanih s premogovništvom in rabo premoga v Zasavju. Razvoj ekonomsko poslovne infrastrukture je eden izmed predpogojev za rast in razvoj podjetij ter prestrukturiranje premogovne regije in prispeva k prehodu v nizkoogljično krožno gospodarstvo.

Občina bo uredila gospodarsko javno infrastrukturo za ekonomsko poslovno cono Kisovec II, zaključek naložbe pa je načrtovan decembra 2024.

Izvajalci del so že odstranili del brežine za razširitev dostopne ceste, izvajajo se dela na stabilizaciji brežine pri razširitvi ceste, začenja pa se tudi gradnja komunalne infrastrukture  (javno vodovodno omrežje, javna kanalizacija, elektro kabelska kanalizacija ipd.).

Naložbo, vredno 1,720 mio EUR, v višini 1,5 mio EUR sofinancira Evropska unija iz Sklada za pravični prehod v obdobju 2023-2026.


Oglejte si tudi