Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Brezplačno energetsko svetovanje v Zgornje Savinjski dolini

Pri načrtovanju ali sanacije stanovanjskih stavb je občanom na voljo brezplačno energetsko svetovanje. Izvajajo ga strokovno usposobljeni energetski svetovalci mreže ENSVET, ki deluje na državni ravni oz. v sklopu EKO sklada Republike Slovenije. Pooblaščeni energetski svetovalci vam pri prenovi, kakor tudi pri novogradnji stanovanjske stavbe lahko pomagajo z nasveti, ki zajemajo:

  • Toplotno izolacijo ovoja stavbe (zunanji zid, stavbno pohištvo, podstreha, kritina)
  • Ogrevalni sistem (vrsta ogrevalne naprave in energenta, vrste ogreval, režim ogrevanja)
  • Pripravo sanitarne tople vode (uporaba toplotnih črpalk in solarne energije)
  • Prezračevalne naprave
  • Gradbene posege v konstrukcijo stavbe
  • Uporaba obnovljivih virov energije (UVE)

Poleg strokovnih nasvetov vam energetski svetovalec mreže ENSVET g. Frqanc Šporn posreduje tudi informacije o aktualnih razpisih in pomoč pri izpolnjevanju vlog za pridobitev nepovratnih sredstev in kreditov, katerih nosilec je EKO sklad Republike Slovenije.

 Občanom Občine Nazarje kakor tudi vsem prebivalcem celotne Zgornje Savinjske doline je na voljo brezplačno energetsko svetovanje. Svetovanje izvaja energetski svetovalec mreže ENSVET , v novo odprti svetovalni pisarni, katera deluje pod okriljem EKO sklada in sicer vsak četrtek od 17. do 18. ure v prostorih Občine Nazarje, v prostorih Kulturnega doma pri gradu Vrbovec. Za svetovanje se je potrebno predhodno najaviti v tajništvu občine Nazarje na telefonsko številko 03 839 16 00.
Več si lahko preberete v članku v prilogi.


Oglejte si tudi