Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Spomladanska akcija "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino"

Od uničujoče ujme, ki je prizadela našo dolino, mineva pol leta. Prvi tedni po poplavah so z izjemno pomočjo prostovoljcev vsem prebivalcem doline dali mnogo upanja in zagona, da svoje domove in kraje uredimo in očistimo. Veliko naplavin in odpadkov pa še ostaja po celotni Zgornji Savinjski dolini - od Logarske Doline do Letuša. Pa tudi marsikje še neurejena okolica ne daje dobrega signala postavljanju doline na noge, še manj razvoju gospodarstva in turizma ter prihodu gostov.

Zato je že jeseni padla odločitev, da se organizira skupna očiščevalna akcija “Očistimo Zgornje Savinjsko dolino”. Akcija bo potekala v soboto, 16. marca 2024, v vsaki občini po enotnem sistemu, prostovoljsko, s pomočjo ribičev, kajakašev, društev in predvsem prostovoljcev. Ideja za akcijo je nastala v Društvu za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline in bo izvedena v sodelovanju z vsemi občinami doline ter združena s tradicionalnimi spomladanskimi očiščevalnimi akcijami.

Vabljeni vsi prebivalci doline in prostovoljci od drugod, da se nam pridružite na dan akcije in ponudite pomoč pri traktorskih prevozih, delu z motorko in podobnimi opravili. Vse, ki bi želeli sodelovati, prosimo, da se prijavijo preko spletnega obrazca na naslednji povezavi: https://savinjcan.si/popoplavna-akcija-ocistimo-zgornjo-savinjsko-dolino-bodi-zraven/ ali na info@savinjcan.si.

Iskrena hvala za dragoceno pomoč pri obnovi naše doline!

Organizator: Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline

Elektronski naslov organizatorja: info@savinjcan.si

Naslov: Luče 106, 3334 Luče

Termin: 16.03.2024 (sobota) ob 08:00 

Oglejte si tudi