Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Dokončana investicija na občinskih cestah

V mesecu oktobru so v občini Luče dokončali še eno investicijo na občinskih cestah. Na najbolj izpostavljenih in nevarnih odsekih cest so na novo namestili 616 metrov kovinskih odbojnih ograj, obnovili pa so jih 32 metrov. Vrednost izvedenih del znaša nekaj več kot 24 tisoč evrov.

Že prej so izvedli rekonstrukcijo in asfaltiranje najbolj dotrajanih odsekov občinskih cest v Krnici. Najdaljši od prenovljenih je odsek v Krnici od Gričarja do Zgornjega Klinarja v skupni dolžini nekaj več kot 2.500 m, cesta je povezava do Rogatca in Lepenatke. Zraven sodi še cesta do Hribernika v dolžini 840 metrov.

Nedavno so modernizirane cestne odseke tudi uradno – z rezanjem traku – predali namenu. Župan Ciril Rosc je ob tej priložnosti med drugim povedal: »Podobno kot prejšnja leta v Strmcu, Konjskem vrhu, in Podveži tudi v Krničkem vrhu z dolino in svetom povezujemo kmetije, ki ležijo nad 1.000 m nadmorske višine, z novo asfaltirano cesto. Asfaltirana cesta bo tako tudi planincem in pohodnikom približala Rogatec in Lepenatko. To je letošnja največja investicija v naši občini. Večino podlage za asfaltiranje smo pripravili že v lanskem letu. Po soglasni odločitvi občinskega sveta smo najprej predviden odsek ceste naknadno še podaljšali do obeh kmetij, Hribrske in Gornje Klinerske. Skupaj je na tem delu cesta asfaltirana v dolžini 3.350m.«


Poleg omenjenih dveh cest je bila urejena tudi cesta do Praznika v Podveži v dolžini malo manj kot 300 metrov, do Grelc v Krnici v dolžini okoli 100 metrov in protiprašna zaščita v Lučah na Juvanovih prodih v izmeri 50 dolžinskih metrov.

 

Občina je na pobudo občanov v omenjenem sklopu uredila še parkirišče za 9 vozil na Farovškem logu ob obstoječi transformatorski postaji. Na tem območju je strnjeno naselje hiš, za parkiranje pa ni bilo prostora, zato so krajani prosili, da se uredi parkirišče na zemljišču, ki je v lasti občine. 

Oglejte si tudi