Logo MojaObčina.si

Luče

DANES
14°C
-4°C
JUTRI
18°C
-5°C
535

Adventni večeri za praznično radost

Toliko vsega bomo pripravili navzven, da bi lahko čim lepše doživeli božične praznične dni. Vendar v počutju ni resnične prazničnosti, če se ne prebudi v nas tudi tista srčna in duhovna prijetnost, ki jo prinaša v naše življenje LJUBEZEN. Svoje duše ne moremo prevarati še s tolikšno zunanjo bleščavostjo.

Če je praznina v naši duši, lahko ta le še bolj poglobi v počutju temino. V globini našega duha je hrepenenje po svetlem in Svetem.

 

Da bi čim globlje v sebi in med seboj doživeli prihajajoče praznične dni vas Občini Luče in Solčava v sodelovanju z župnikom Vikijem Košcem in kaplanom Karlom Gržanom vabimo na adventne večere, ki bodo v dvorani gasilskega doma v Lučah. Pripravljeni so za vsakega izmed vas in prav vsakega bomo veseli.

V soboto, 3. decembra, po večerni maši, ki je ob 18. uri

V TEMINAH NAŠEGA ČASA – PREDVSEM PA V NAŠIH OSEBNIH TESNOBAH JE HREPENENJE PO SVETEM IN SVETLEM

Naš čas – tesnoba našega časa se je očitno priplazila tudi v duše ljudi. Hrepenimo po pravičnosti, po ljubeči medsebojni spoštljivosti, pa tudi po tistem Svetem dodatku s katerim so si ljudje, odkar pomnimo, svetlili notranje počutje. Kako se v teminah doživljanj odpirati v Sveto in svetlo in doživljati zadovoljstvo?

 

V soboto, 10. decembra, po večerni maši, ki je ob 18. uri

KAKO SE RAZBREMENITI IN OSVOBODITI – KAJ ODLOŽITI, DA BI LAHKO ZAČUTILI PRIJETNOST ŽIVLJENJA IN RADOST PRAZNIČNIH DNI?

Ta večer bomo vzeli v premislek pomen odpuščanja in pristope, ki omogočijo, da se po težkih dogodkih, ki so nas v medsebojnih odnosih obremenili/prizadeli, osvobodimo za nadaljnje medsebojno sožitje. Zakaj/kako odpustiti in se v medsebojnem odnosu osvoboditi? Kako raznolikost (v družini, družbi) izkoristiti za dopolnjevanje/sodelovanje – kako se izogniti nekonstruktivni konfliktnosti ali celo razdorom?

 

V soboto, 17. decembra, po večerni maši, ki je ob 18. uri

KAKO USTAVLJATI ČAS IN GA IZPOLNITI ZA RADOST (SO)BIVANJA?

Pravimo, da nimamo časa. Pa je to res, ali pa so nas uspeli speljati v način bivanja zaradi katerega se nam bo (v občutku) življenje prehitro izteklo. V tem večeru se bomo učili ustavljati čas – tudi zato, da se nam božično novoletni prazniki ne bi prehitro izmuznili v delovne dni novega leta.

 

Naj adventni večeri združujejo naše občane in tudi goste od drugod. Naši predniki so zgradili ceste, da bi nas med seboj povezaliPrav je, da po njih utrjujemo naše vezi!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!