Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
3°C
-2°C
SRE.
0°C
-2°C
3292

Začetek gradnje na OŠ 8 talcev Logatec

Občina Logatec je v maju 2020, s podjetjem LESNINA MG OPREMA, podjetje za inženiring, d. d., Ljubljana, podpisala Gradbeno pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije in GOI del za izvedbo prizidka OŠ 8 talcev Logatec (SKLOP 1) ter Pogodbo za dobavo in montažo opreme kuhinje v OŠ 8 talcev Logatec (SKLOP 2).

 

Zaradi hude prostorske stiske na OŠ 8 talcev Logatec sta že kar nekaj let Občina Logatec in omenjena osnovna šola iskali različne rešitve nadgradnje obstoječe šole. Po več različnih predlogih širitve šole je bil, na podlagi skupnih dogovorov in usklajevanj, izdelan projekt prizidave, nadzidave in rekonstrukcije OŠ 8 talcev Logatec. Načrte za širitev šole je izdelalo projektantsko podjetje Esplanada d.o.o. iz Šentruperta, na podlagi projekta pa je bilo nato  v mesecu maju 2020 pridobljeno gradbeno dovoljenje. 

 

Uvedba v delo izbranega izvajalca LESNINA MG OPREMA, podjetje za inženiring, d. d., Ljubljana je potekala 27. 5. 2020, ki je nato v juniju pričel z zavarovanjem gradbišča in začetkom gradbenih del. V grobem bodo dela izbranega izvajalca obsegala prestavitev infrastrukturnih vodov, prestavitev obstoječe kolesarnice, prizidavo, nadzidavo in rekonstrukcijo šole, obnovo kuhinje z jedilnico in postavitev dvigala. 

 

Ker šola v času šolskega leta pripravi veliko obrokov za skoraj vse učence, ki obiskujejo to šolo, bo prenova kuhinje z jedilnico zaključena v mesecu avgustu. Ostala dela se bodo zaključevala postopno, zaključek vseh del pa bo predvidoma v oktobru 2020.

 

S podpisom pogodbe Občine Logatec z izbranim izvajalcem bo OŠ 8 talcev Logatec, po zaključku gradnje, pridobila nov vetrolov z dvigalom, tri učilnice, sedem kabinetov, garderobo in sanitarije za učitelje, sanitarije za  učence, večjo zbornico in večjo kuhinjo, prenovljeno jedilnico ter dve manjši prenovljeni garderobi pri telovadnici.

 

Z izvedbo investicije širitve OŠ 8 talcev Logatec bo tako največja logaška šola postala učencem in zaposlenim bolj uporabna ter z več prostori, ki jih trenutno nujno potrebuje. 

 

 

Občinska uprava Občine Logatec

Foto: Občinska uprava Občine Logatec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi