Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Dogajanje na župnijskem dvorišču popestrilo 125 otrok

V tednu od 20. do 25. avgusta je v Godoviču potekal že 14. Oratorij pod geslom "Eno je potrebno". Udeležilo se ga je 125 nasmejanih otrok iz Godoviča, Zavratca, Dol, Medvedjega Brda, Hotedršice in drugih okoliški krajev, za katere je skrbelo 41 animatorjev. Otroci so skozi teden spoznavali slovenskega škofa Friderika I. Barago, ki je kot misijonar leta 1830 odšel čez lužo, v ZDA k indijancem oznanjat božjo besedo. Tam se je naučil njihovega jezika, kulture in življenja. V tem času je napisal kar nekaj knjig o indijanskih plemenih ter molitvenikov v njihovem jeziku.
Poleg ogleda igrice o Baragovem življenju so se otroci udeležili raznih delavnic ter se sprostili v prostem času in igrali pri velikih igrah. Manjkalo ni niti hrane, ne molitve, ne veselja in ne petja.
Četrti dan oratorija smo popestrili z izletom na kras, kjer smo si ogledali kraško naselje Štanjel, mašo in piknik pa smo imeli ob romarski cerkvi Marije Device na Obršljanu.

Starejši udeleženci so svoje bivanje podaljšali še z nočnim oratorijem, ki je potekal iz petka na soboto in je sestavljen iz zanimivih iger in drugih poučnih dejavnosti.
Teden smo zaključili v soboto z zaključno mašo in prireditvijo, na kateri smo se zahvalili vsem novim animatorjem, staršem in pa donatorjem, ki so omogočili izvedbo programa.

Oglejte si tudi