Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
26°C
17°C
JUTRI
30°C
16°C
Deli
4760

V Zdravstvenem domu Logatec veseli nove pridobitve

Zdravstveni dom Logatec je s pomočjo Občine Logatec, ki je vodila in izvedla postopek, ter državnih sredstev kupil novo vozilo urgentnega zdravnika. S tem bo omogočeno še boljše operativno delovanje njihovih zdravnikov na terenu. Gre za osebno vozilo na štirikolesni pogon, s katerim bo urgentni zdravnik lažje dostopal tudi do bolj oddaljenih krajev in hribovitih predelov, kjer bodo rabili njegovo pomoč.

 

 Konec junija 2018 je Občina Logatec, na predlog Zdravstvenega doma Logatec, na naslov Ministrstva za zdravje oddala prijavo predloga investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji za leto 2018, za nabavo motornega vozila oblike SUV – športni terenec. Po nekaj mesecih zbiranja dokumentacije in izvedbe javnega razpisa, je za to pristojna komisija potrdila nakup ustreznega vozila za izvajanje aktivnosti urgentnega zdravnika v Zdravstvenem domu Logatec.

 

Vozilo Volkswagen Tiguan Comfort Edition 2.0 TDI SCR R5 je bilo Zdravstvenemu domu Logatec  pred dnevi sicer že predano, v  prihodnjih tednih pa sledi še nakup opreme in označba vozila. V vozilu bo nameščena vsa sodobna oprema, ki je potrebna za delo v sodobni urgentni službi in bo omogočala hitro in kvalitetno oskrbo nenadno obolelih in poškodovanih oseb. Seveda bo tehnološko dodelano vozilo opremljeno tudi z informacijsko in telekomunikacijsko opremo, skladno s Pravilnikom o dispečerski službi zdravstva, saj brez nje v današnjem času službe nujne medicinske pomoči in zdravniki na terenu ne bodo več operativni. Vrednost celotnega nakupa je ocenjena na več kot 51 tisoč evrov, pri čemer naj povemo, da cena opreme presega ceno samega avtomobila.

 

Z nakupom vozila Zdravstveni dom Logatec prilagaja svoje delo Pravilniku o Nujni medicinski pomoči (NMP) in Pravilniku o dispečerski službi, ki sta bila sprejeta pred dvema letoma in bosta v prihodnjem letu ali dveh, tudi zaživela. V zadnjih dveh letih se je logaški zdravstveni dom kadrovsko okrepil na področju nujne medicinske službe. V reševalnih vozilih so prisotne tudi diplomirane medicinske sestre, ki so dodatno usposobljene za delo v reševalnem vozilu. To omogoča, da se bo več prevozov bolnikov izvedlo z ekipo nujnega reševalnega vozila, ki jo sestavljata voznik reševalec in diplomirana medicinska sestra, zdravnik pa bo ostajal na območju Logatca. Novo vozilo bo tudi omogočalo, da bo zdravnik prej pri obolelemu v času, ko bo reševalno vozilo na vožnji. Omogočalo mu bo prve ukrepe na terenu, reševalno vozilo pa se bo pridružilo zdravniku takoj, ko bo to mogoče. S tem načinom dela se bo še skrajšal dostopni čas do obolelih.

Najverjetneje že prihodnjem letu bo koordinacijo med vozili prevzela dispečarska služba zdravstva, kar naj bi še dodatno olajšalo delo v NMP. Že na tem mestu lahko obvestimo občane, da bosta z nastopom dispečerske službe zdravnik in nujna medicinska pomoč v nujnem primeru dostopna preko številke 112 in ne preko številke dežurnega zdravnika, ki velja sedaj. O spremembah pa vas bomo še pravočasno obvestili.

Občina Logatec ter Zdravstveni dom Logatec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi