Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Urejanje parkirišč in počivališč med Grčarevcem in Planino

 

V sklopu projekta KRAS.RE.VITA, v katerem sodelujejo Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Javni Zavod Znanje Postojna, Občina Postojna, Občina Logatec, Notranjski regijski park, pod varstvenim ciljem 4.2.2.1 Splošni sklop/ 4.2.2.4 Ureditev parkirišč, Občina Logatec ureja tri postajališča in parkirišča na poti Grčarevec – Planina.

Z navedenim projektom se bo zmanjšal nenadzorovan obisk Planinskega polja z motornimi vozili, saj je območje priljubljeno za dnevne izlete. Prav zaradi odsotnosti primernega parkirišča pa obiskovalci in izletniki parkirajo vsepovsod, predvsem ob reki Unici in travnikih. Z ureditvijo parkirišč in usmeritvijo obiskovalcev, da se peš podajo na utrjeno učno pot, ki poteka po obstoječih poteh in kolovozih, bo tako zmanjšan pritisk na naravovarstveno najbolj občutljive dele Planinskega polja in anulirana možnost divjega parkiranja na varovanem območju. S tem bodo preprečene nepovratne poškodbe varovanih habitatov do katerih prihaja zaradi velike razmočenosti terena.

Navedena dela so se pričela v septembru 2022, zaključek del pa je načrtovan za junij 2023. Dela izvaja podjetje Resal d. o. o., Vače, in sicer v vrednosti 236.914,20 EUR z DDV.  Občina Logatec pa je za projekt uspela pridobiti 85.107,50 EUR sofinancerskih sredstev s strani EU.

 

Občinska uprava Občine Logatec

Oglejte si tudi